Moja Crvena Zvezda
Архива

Borha: „Ubi me trčanje“

Kristijan Borha

Većina navijača Crvene zvezde jedva čeka pripremnu utakmicu sa FK Grbalj kako bi na delu videli pojačanje našeg kluba iz Kolumbije, Kristijana Borhu (22). Ipak, mladi napadač kaže da njegov ulazak u formu ide polako i da neće moći usred priprema da pruži svoje maksimume.

– Preneo mi je Kadu da se o meni mnogo priča i piše i drago mi je zbog toga. Čuo sam i da Zvezda ima najbolje navijače na ovim prostorima i moram da priznam da sam ja u dresu Flamenga navikao na igranje pred punim tribinama, pa će mi prijati navijanje Zvezdinih navijača. Ipak, još nisam u formi. Imamo još mnogo da radimo i trener mi je rekao da će me postepeno uvoditi u igru jer sam došao nespreman – iskren je Borha.

Snažni centarfor ističe da su mu pripreme u Budvi pale izuzetno teško.

– Ubija me trčanje. Teško je. Jedva čekam da vidim loptu i da počnemo da igramo. To je moj omiljeni deo treninga. Ipak, toga će biti sve više. U početku mi je bilo teško, ali sada se osećam mnogo bolje.

Borha vreme najviše provodi na Skajpu i u sobi sa Evandrom odnosno Kaduom.

– Mnogo pričam sa porodicom i prijateljima. Znači mi i što su tu Kadu i Evandro, jer još uvek mi je teško da razumem srpski, osim nekoliko reči.

Borha ne krije da mu se sviđa Zvezdina ekipa.

– Svi vole i hoće da igraju fudbal. I trener je takav. Hoće igru, i ja mislim da ću se dobro uklopiti jer i ja volim da je lopta na zemlji, mada dobro igram i glavom.

O golovima Borha ne priča, samo se nasmeje.

– Biće golova, ali ja ne volim da obećavam. Uželeo sam se fudbala, imaću veliki motiv u Zvezdinom dresu.

Повезане вести