Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda sve manje i manje u dugovima

Djordje Stefanović

Skidam kapu i danas „Večernjim Novostima„. Jedini list, i uopšte medij kod nas koji je pisao o dugovanjima košarkaša „večitog rivala“, je i danas dobio moje poštovanje tekstom u kojem se u intervjuu sa Đorđem Stefanovićem, poslovnim direktorom FK Crvena zvezda, ističe da su dugovanja kluba sve manja.

Tekst jedino interesantan portalima našeg kluba i „Novostima“, i apsolutno nijednom drugom mediju, te se nemojte iznenaditi ukoliko ga ne vidite nigde više, za razliku od pojedinih medija koji potenciraju i najmanja dugovanja Crvene zvezde, sa ciljem da se naš klub još više destabilizuje i diskredituje, te predstavi kao u potpunom rasulu.

„Zvezda nikad nikome nije sporila dugovanja, čak i ona za koja u našoj arhivi nismo imali dokumentaciju. I sa svima smo seli za pregovarački sto, a mi ne dugujemo samo klubovima i igračima, već i poveriocima, komitentima, bankama. Nikome nismo tražili otpis duga, već samo razumevanje i duži rok za isplatu. I nismo plakali što nama duguju više novca iz inostranstva nego mi u Srbiji. Prema pričama po medijima, ispada da u ovoj Srbiji samo Zvezda duguje novac, a da svi ostali posluju kako treba i da teče med i mleko“, rekao je Stefanović.

Nema više dugovanja ka Radu i Jagodini.

„Mi smo imali neka potraživanja od Rada iz prošlosti i to smo sada kompenzovali za Kaluđerovića. Ostala je određena svota koju dugujemo Stojiću i napravljen je plan isplate u ratama. Dug Jagodini, koja je veoma korektna, od 60.000 evra kompenzovali smo kroz plaćanje priprema, pozajmili smo im Mugošu, a ostatak ćemo isplatititi do početka šampionata“, rekao je za „Novosti“ Stefanović.

Čačanski Borac je tužio Zvezdu zbog dugovanja za Lazovića i Mugošu.

„Sa njima smo više puta pregovarali i pred arbitražu smo im ponudili plan isplate do decembra 2011. godine. Dan kasnije, Andrej Kleut je još jednom imao sastanak u Savezu i verujem da ćemo i sa njima poravnati račune. Za stolom, a ne u medijima.“

Budućnosti iz Podgorice se duguje od ranije za Igora Burzanovića, a od letos i za Marka Vešovića.

Jedino što nije tačno kad su Budućnost i Borac u pitanju jeste njihova tvrdnja da nisu sa nama mogli da se dogovore jer se mi ne javljamo. Više puta smo sa njima razgovarali o dugovanju, tražili od njih strpljenja, a pri tom su Čačani od nas već dobili 100.000 evra, a Podgoričani više od 200.000 evra. Mi sa njima godinama sarađujemo, oni kroz procente zarađuju unosno i od transfera igrača u inostranstvo.“

„Neki klubovi traže novac, a zaboravljaju da dostave profakturu. I onda smo mi krivi što nemamo na osnovu čega da im isplatimo novac. Svi će biti isplaćeni“, zaključio je Stefanović.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.