Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда победом отворила пролећни шампионат

Славили су фудбалери Црвене звезде против Вождовца на отварању пролећног дела сезоне у сјајној атмосфери коју су направили наши навијачи, резултатом 2:1. Вратио се Владан Милојевић победом на клупу нашег тима, а погађали су Милан Родић и Питер Олањинка.

Ужелели су се навијачи Црвене звезде фудбала ког на Маракани није било скоро два месеца, па је тако наше фудбалере дочекао громогласан аплауз уз веру да нас чека још једно црвено-бело пролеће. Велики аплауз добио је и Владан Милојевић, тренер повратник на клупу нашег тима, али и Милан Родић којем је спортски директор Митар Мркела уручио дрес са бројем 300 који симболише број одиграних утакмица. Слављеник Родић се уписао и у стрелце у деветом минуту када је са ивице казненог простора захватио лопту и од стативе снажно погодио, што му је укупно 13. гол у Звездином дресу. Предност је удвостручена већ у 16. минуту када је Шљивић шутирао са ивице казненог простора, а лопта се одбила до Питера Олањинке који је савладао Катића.

Могао је Олањинка до гола и у 27. минуту када је атрактивно „маказицама“ захватио лопту након што су добро комбиновали Ендиаје и Букари, али је гађао преко пречке. Намучио је Крпића и у 31. минуту када га је претрчао по левој страни и снажно шутирао у стативу. Атрактиван је био и Букари када је такође покушао „маказицама“, али је лопта завршила тик поред стативе, иако је Катић већ био савладан. Био је Олањинка константа опасност по гол Вождовца, па је и у 42. минуту после центаршута Букарија гађао снажно, али право у Катића.

Мало је фалило да Спајић голом заврши добру акцију Звезде из 51. минута, али је гађао штопер из волеја преко пречке. Опробао је Канга ударац са дистанце у 57. минуту након што му је Олањинка одложио лопту на ивицу казненог простора, али ни то није донело промену резултата. Мењао је Милојевић, те су се на терену нашли Радојевић и Иванић уместо Родића и Шљивића, а Олањинка је могао да се прослави у 68. минуту када му је Букари центрирао да би нигеријски нападач гађао преко гола. Постигао је погодак Ендиаје у 78. минуту, али је након интервенције из ВАР собе гол поништен, услед прекршаја. Деби за Звезду је уписао и Сремчевић, а нешто раније је и Лучић ушао у игру и одмах унео енергију. Гости су смањили резултат у 86. минуту преко Нешковића, али је Звезда до краја сусрета диктирала темпо игре и суверено освојила три бода.

Црвена звезда – Вождовац 2:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 26340.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Родић у 9. и Олањинка у 16. минуту за Црвену звезду, а Нешковић у 86. минуту за Вождовац.

Жути картони: Шљивић (Црвена звезда), Лукић, Митровић (Вождовац).

Црвена звезда: Поповић, Николић, Спајић, Драговић, Родић (од 62. Радојевић), Мијаиловић, Канга, Шљивић (од 62. Шљивић), Букари, Олањинка (од 73. Лучић), Ендиаје (од 85. Сремчевић).

Резерве: Гутеша, Мимовић, Ђига, Милуновић, Радојевић, Кнежевић, Иванић, Ј. Митуљикић, Н. Митуљикић, Лучић, Сремчевић.

Вождовац: Катић, Ђурђевић, Лукић, Крпић, Ђуричић, Матић, Митровић (од 73. Антонијевић), Јочић (од 85. Пиргић), Вујановић (од 65. Петровић), Нешковић, Флемингс.

Резерве: Гуџулић, Антонијевић, Бубањ, Којић, Коларевић, Л. Павловић, В. Павловић, Петровић, Пиргић, Скробоња, Видић.

Повезане вести

Leave a Comment