Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда иде у Стари Рас, по форму и бодове!!!

Након пролећне премијере и победе над младом екипом Вождовца, која је јесенас била боља на крову тржног центра, фудбалере нашег тима очекује нови изазов у Моцарт Суперлиги Србије, пошто ће у суботу од 14 часова гостовати екипи Новог Пазара. Биће то први у низу тешких мечева који очекују наш тим до вечитог дербија заказаног за девети март (Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ и на крају партизан).

Након што је летос поприлично променио екипу, нешто слично као Шериф из Тираспоља својевремено, заменивши преко двадесет фудбалера у једном прелазном року, Нови Пазар је у зимском прелазном року наставио реновирање тима, па је тако десетак фудбалера напустило град на Јошаници, а исто толико је појачало редове најпријатнијег изненађења јесењег дела сезоне.
Ипак човек који је најзаслужнији за препород Новог Пазара, Синиша Добрашиновић на опште изненађење свих добио је отказ након завршетка јесење полусезоне.
Наследио га је Игор Матић, који се осим победе над нашим тимом и није нешто прославио на клупи ,,Брђана”, па је његово постављање било једнако изненађење као и смена Добрашиновића.
Но и поред тога не треба занемарити чињеницу да је Нови Пазар једна од три-четири најквалитетније екипе у Србији и да нас у Старом Расу чека један тежак и захтеван меч.
Фудбалери Новог Пазара завршили су јесењу полусезону на деоби четвртог места са 29 освојених бодова колико је освојила и екипа Чукаричког, оставивши утисак најпријатнијег изненађења јесењег дела шампионата.
Након припрема у Анталији фудбалери клуба из Рашке области наставили су борбу за место које води у европске квалификације, с тим што сезона није отворена онако како су прижељкивали у редовима Новог Пазара. Само реми против Железничара у Панчеву (2:2) уз протесте и приговоре на рачун председника судијске организације Дејана Сантрача, биланс су пролећне премијере.
Па ће сигурно желети да протов актуелног шампиона дају све од себе да надокнаде изгубљено у прошлом колу.

За очекивати да тренер Новог Пазара, Игор Матић црвено-белима супростави најјачи расположиви састав у овом тренутку:

Мирковић – Бојат, Аземовић, Фајед, Анан – Јо, Сума – Флоро, Димић, Караклајић – Обрадовић. Док ће шансу са клупе чекати Кнежевић, Срећковић, Момчиловић, Адешина…

Након двадесет одиграних кола фудбалери Новог Пазара налазе се на петој позицији са тридесет освојених бодова, два мање од четверопласиране екипе Чукаричког, односно са бодом више у односу на шестопласирану екипу Војводине.
У претходних двадесет кола, Нови Пазар је остварио девет победа, три ремија и осам пораза, уз гол разлику 26:21.
Екипу предводи искусни Марко Обрадовић са пет постигнутих голова.
Прате га Адем Љајић са три гола и и пет асистенција и Никола Караклајић са три гола и четири асистенције, Сејдуба Сума са три гола и две асистенције, те Рашад Адешина са три гола и једном асистенцијом.

Фудбалери Црвене звезде и Новог Пазара састали су се до сада двадесет  пута. Црвено-бели су славили осамнаест  пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи првенствени дуел ове две екипе одигран је на стадиону ,,Рајко Митић” почетком септембра минуле године, а славили су изабраници тадашњег тренера Барака Бахара са 2:1.
Голове за наш тим постигли су капитен Александар Драговић и Гелор Канга који је био прецизан са беле тачке.

Верујем да је и Владан Милојевић заједно са својим стручним штабом свестан тежине и важности меча који нас очекује у суботу, као и низа који је пред нама.
Бодовни заостатак не оставља много простора за калкулације, као ни здравствени билтен који нам није нимало наклоњен (повређени су Недељковић, Дегенек, Катаи, док су тек изашли из повреда Родић, Стаменић и Глазер).
Пред нама је и финиш прелазног рока, па се надамо да су и у спортском сектору свесни чињенице да су нам неопходна појачања, поготово на бековским позицијама након озбиљније повреде младог Косте Недељковића, да би што спремније дочекали изазове који су пред нама, а то је одбрана дупле круне и спремање за напад на нову Лигу Шампиона!

Пред пут у срце Рашке, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Не можемо да утичемо на то да ли се игра са публиком или не, али сигуран сам да ће бити фудбалска атмосфера. Лепо је кад је ту публика, без обзира што је Нови Пазар окренут локал патриотизму. Што се тиче кадровских проблема које имају – ни на то не можемо да утичемо. Фокусиран сам на мој тим и игру коју желимо да прикажемо – почео је Милојевић.

Хванг се прикључио тиму и спреман је за игру.

  • Хванг је спреман за игру и немам дилему око њега, јер се ради о квалитетном играчу. Имамо времена до сутра да одлучимо да ли ће почети.

Прелазни рок се ближи крају…

  • Фокусиран сам на играче које тренирам. Имамо скаутинг службу која је максимално посвећена, а ја радим свој део посла.

О терминима и распореду који чека Звезду. 

  • Не можемо да бирамо кад ћемо играти. Имамо мало тежи распоред и морамо да играмо са свима у времену које ФСС одреди – подвукао је Милојевић.

Пројектовани састав за прво пролећно гостовање:

Глазер – Николић, Драговић, Спајић, Родић – Стаменић, Канга – Олајинка, Иванић, Букари – Ендиаје.

Главни судија меча биће Данило Николић. Помагаће му Милан Шутуловић и Петар Радић.
Четврти судија биће Никола Радаковић.
У ВАР соби ће седети Милош Милановић и Бојан Бановић.

Директан пренос утакмице са ,,Градског стадиона” између фудбалера Новог Пазара и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 14 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment