Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Стопама Дарка Лазовића, Стефан Митровић у Верони!!!

Иако су током прошле сезоне људи задужени за каријеру младог Крушевљанина говорили о огромном интересовању клубова са Пиринејског полуострва, млади крилни нападач ће ипак каријеру наставити у Италији у ,,граду љубави” Верони.
Док ће Црвеној звезди припасти обештећење од 1.000.000 евра, као и 20% од наредне продаје.

Стефан Митровић је рођен 15. августа 2002. године у Крушевцу.
Каријеру је почео у Радничком из Ниша, одакле се са целом породицом преселио у Канаду, где је прошао млађе категорије екипе Хамилтон Ситија пре него што је дебитовао за први тим, где га је тренирао Саша Вуковић.
Убрзо је уследио повратак у Ниш где је провео наредне три сезоне.
За Раднички је дебитовао 23. новембра 2019. године заменивши Николу Чумића у поразу од Црвене звезде резултатом 2:0.
Након 60 утакмица и тринаест голова у дресу Радничког, Стефан Митровић прелази у Црвену звезду у јулу 2022. године као један од најталентованијих младих фудбалера у Србији, стандардни млади репрезентативац, који је претходно био члан свих млађих репрезентативних селекција и као изричита жеља тадашњег тренера Дејана Станковића, у трансферу тешком 500.000 евра.
У црвено-белом дресу је одиграо 56 утакмица постигавши девет голова којима је додао и три асистенције.
Навијачима Црвене звезде остаће у сећању трк и гол против Ференцвароша у Будимпешти, у оквиру четвртог кола прошлогодишњег издања Лиге Европе.

Након веома добре прошле сезоне у којој се окитио дуплом круном, одигравши 42 утакмица, на којима је уписао осам голова и три асистенције, Стефан Митровић је био занимљив емисарима страних клубова, међутим на адресу црвено-белих није стигла понуда која би задовољила играча и челнике шампиона.
Међутим иако је почетком ове сезоне био стандардан на позицији левог бочног фудбалера, како је сезона одмицала млади Крушевљанин је изгубио статус члана прве поставе, па је и интересовање за његове услуге спласнуло.
Ипак у смирај зимског прелазног рока и поред фокуса на трансфере Косте Недељковића и Јована Мијатовића, стигла је понуда италијанске Вероне за коју наступа некадшњи капитен нашег клуба Дарко Лазовић, понуда која је задовољила и клуб и играча, па ће тако Стефан Митровић, током сутрашњег дана постати члан Вероне.

Овом приликом ћемо младом Стефану Митровићу пожелети срећу у наставку његове каријере.

Док ће црвено-бели до краја прелазног рока покушати додатно да појачају екипу, а као највеће жеља спортског сектора након завршеног трансфера омладинског репрезентативца Уроша Сремчевића, појавило се име репрезентативног левог бека Јужне Кореје, Јунг Ву Сеола.
Очекује се да у данима пред нама црвено-бели финиширају и тај трансфер.

Повезане вести

Leave a Comment