Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Војводина као прекретница сезоне

Пред утакмицу са Војводином, разговарали смо са легендом нашег клуба и актуелним тренером омладинаца – Ненадом Милијашем, који је повукао паралелу између сезоне 2013/14 и ове данас. Навео је да је и тада утакмица против Војводине била прекретница, након које је Звезда освојила титулу, а историја је ту да се понавља…

Звезда има три бода мање од вечитог ривала, а до краја полусезоне нас чека и дерби, након кога би та предност могла да буде у потпуности истопљена. Наравно, у међувремену нас очекују три важне утакмице у Суперлиги против Напретка, Младости и Спартака. Ипак, да не идемо далеко у будућност, већ да останемо у реалности и подвучемо Војводину која би поново могла да буде кључна у томе да Звезда преокрене сезону у своју корист и на послетку подигне титулу шампиона Србије. Важна победа у увек неугодном Новом Саду дала је ветар у леђа пуленима Барака Бахара који већ у уторак одмеравају снагу са Јанг Бојсом у Лиги шампиона.

А шта је било када је последњи пут Звездина победа против Војводине преокренула сезону? Пре нешто мање од 10 година, тачније 7. децембра 2013, Црвена звезда је савладала Војводину на Маракани идентичним резултатом као и јуче – 2:1. Дауда је поравнао резултат у 49. минуту, а Мрђа у надокнади времена донео победу црвено-белима који су на зимску паузу отишли са бодом заостатка у односу на вечитог ривала, након што су претходно славили у дербију.

Звезда је тада након тријумфа над Војводином, уписала 10 победа у низу и надокнадила бодовни заостатак, те на крају сезоне подигла шампионски пехар. Интересантно је да је просечна посета на Маракани тог пролећа била чак 22 хиљаде навијача по мечу!

Кључ освајања титуле? Синергија навијача и играча!

ПРОЛЕЋЕ 2014:

Звезда – Јавор 2:1 (24 хиљаде навијача)
Звезда – Напредак 4:1 (20 хиљада навијача)
Звезда – Раднички 1923 1:0 (22 хиљада навијача)
Звезда – Вождовац 5:1 (16 хиљада навијача)
Звезда – Чукарички 4:1 (17 хиљада навијача)
Звезда – Раднички Ниш 2:0 (16 хиљада навијача)
Звезда – Рад 3:0 (12 хиљада навијача)
Звезда – ОФК Београд 4:2 (48 хиљада навијача)

The post Војводина као прекретница сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment