Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда пропустила шансу и после велике борбе изгубила у финалу Челенџер Купа

Ватерполисткиње Црвене звезде нису успеле да освоје Челенџер Куп, пошто су у финалу завршног турнира у Загребу после велике борбе и драме у завршници поражене од турског Измира резултатом 10:9 (3:3, 3:1, 2:2, 2:3).

Играчице Црвене звезде могу да буду поносне на велики успех који су направиле самим пласманом у финале трећег европског такмичења по важности, а остаје жал за пропуштеном приликом у финалу, пошто је Звезди само мало среће недостајало да избори петерце. Наиме, Звезда је два и по минута пре краја губила 10:7, потом је Јована Радоњић, најбољи стрелац на мечу, постигла два гола и вратила црвено-беле у игру. Међутим, у последњем минуту Сесилија Диаз Меса је пропустила шансу када је направила контра фаул, да би у последњим секундама Христина Илић пропустила прилику да изједначење.

Екипа Драгане Ивковић је водила само у једном тренутку прве четвртине (3:2), док је Измир пре и после тога константно имао од једног до максимална три гола разлике. Прву осетнију предност турски састав је стекао средином другог периода, када је повео са 5:3. У трећој четвртини је Измир стигао и до 7:4, али се Звезда вратила головима Сесилије Диаз Месе и Јоване Радоњић. Могле су црвено-беле тада да стигну и до изједначења, али су грешиле у нападу, док је Измир на другој страни поново дошао до „+3“, те је четири минута пре краја било 10:7.

Није се Звезда ни тада предавала, већ је млада Јована Радоњић са два везана гола довела свој тим поново на гол заостатка. Прву шансу за изједначење пропустила је Диаз Меса, када је направила контра фаул, а потом је у последњим секундама промашила и Христина Илић.

Црвена звезда – Измир 9:10 (3:3, 1:3, 2:2, 3:2)
Црвена звезда: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић, Лујић, Дамјановић, Јашченко, Радоњић 4, Меса 1, Илић 2, Миленковић, Лукић 1, Радојчић.

Измир: Адинлик, Јуксел, Бурали 3, Хепкоручу, Ердем, Сузмечелик, Аричи, Чолак 1, Калагаси 1, Кус 4, Дабаг, Стере 1, Булут.

The post Звезда пропустила шансу и после велике борбе изгубила у финалу Челенџер Купа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment