Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:2)

Фудбалери Црвене звезде су славили против Војводине на гостовању у дербију 16. кола, резултатом 1:2. Најзаслужнији за победу тима Барака Бахара дефинитивно је двоструки стрелац – Осман Букари, док су по једну асистенцију уписали Насер Ђига и Шериф Ендиаје. Победом у Новом Саду је направљена права увертира пред најбитнију европску утакмицу у досадашњем току сезоне, која се игра у уторак од 21 час у Берну против Јанг Бојса.

Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:2)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Милосављевић у 12. минуту за Војводину, а Букари у 3. и 27. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Црномарковић, Лазаревић, Милосављевић (Војводина).

Војводина: Царевић, Лазаревић, Црномарковић, Јеличић, Гиорбелидзе, Матеус (од 25. Кембел), Милосављевић, Зукић, Радуловић (од 65. Ивановић), Малбашић (од 65. Николић), Вукановић.

Резерве: Тороман, Бјековић, Букинац, Кембел, Ивановић, Кајевић, Милетић, Николић, Тањга, Вукић, Ђорђевић.

Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Ђига, Драговић, Николић, Стаменић (од 59. Мијаиловић), Хванг, Канга (од 70. Лучић), Букари (од 86. Спајић), Иванић, Ендиаје (од 59. Мијатовић).

Резерве: Васиљевић, Дегенек, Спајић, Мијаиловић, Кангва, Катаи, Кабић, Лучић, Митровић, Красо, Мијатовић.

Нису бољи почетак дербија 16. кола да замисле изабраници Барака Бахара, с обзиром да је већ у трећем минуту Црвена звезда дошла до вођства. Сјајну лопту је упутио Ђига ка Осману Букарију са своје половине, који је са десне стране искоса распалио по лопти и на препознатљив начин затресао мрежу Војводине. Наставила је Звезда са нападима, а у 11. минуту смо видели сјајну прилику за момке у плавим дресовима на овом мечу. Пробио је тада Иванић по левом боку, пронашао Хванга на ивици шеснаестерца, који је после лажњака левом ногом гађао даљи угао Царевића и погодио стативу. Ипак, свега 60 секунди касније, Војводина је поравнала резултат преко Милосављевића.

Нову промену резултата видели смо у 27. минуту, када су на левом боку комбиновали Хванг и Иванић, који је упутио центаршут у петерац домаћина, где се најбоље снашао Ендиаје, затим одложио лопту за Османа Букарија, који је поново закуцао лопту у мрежу гола Војводине. Теренску иницијативу је Црвена звезда могла да искористи и у 37. минуту, када је Ендиаје сјајно проиграо Недељковића, али је шут младог десног бека завршио преко пречке гола домаћих, те се резултатом 1:2 отишло на паузу.

Иако је нешто боље у друго полувреме ушла екипа Војводине, у 52. минуту смо видели прелеп соло продор Иванића, након тога и ударац, али је мало недостајало да Звезда удвостручи своју предност. Силовитим ударцем је Канга покушао да угрози гол Царевића, на повратну лопту Букарија, али је голман домаћих ипак успео да сачува своју мрежу. Комбиновали су Мијатовић и Лучић у 76. минуту игре, након чега је потоњи гађао ближи угао гола Војводине, али је голман домаћих изашао као победник. До краја меча нисмо видели конкретније прилике, а оно што је најбитније јесте да је Звезда мирно привела утакмицу крају и да у доброј атмосфери очекује меч против Јанг Бојса у Берну, који је на програму у уторак од 21. час.

The post Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:2) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment