Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци славили у дербију кола

Јуниори Црвене звезде су забележили врло важну победу у утакмици која је оправдала епитет дербија кола Омладинске лиге Србије савладавши Војводину резултатом 3:2. Изабраници Ненада Милијаша су од старта наметнули свој темпо игре и головима Андреја Петровића и Вељка Вукојевића после асистенције Новака Гојкова успевали да контролишу меч, али су гости у два наврата стизали до поравнања. Ипак, кључан потез виђен је у 83. минуту када је Матеја Бубањ намирисао кикс одбране Војводине и решио питање победника.

Црвена звезда – Војводина 3:2 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Петровић у 15, Вукојевић у 50. и Бубањ у 83. минуту за Црвену звезду, а Јовановић у 48. и 73. минуту за Војводину.

Жути картони: Мирановић, Мо. Фол, Радујко, Драшкић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Драшкић, Милосављевић, Видојевић, Ма. Фол, Гојков (од 78. Тегелтија), Мирановић (од 62. Лечић), Петровић, Авдић (од 78. Бубањ), Цветковић (од 56. Кривокапић), Вукојевић, Маркочевић (од 90. Радујко).

Војводина: Борак, Хромиш, Чутовић, Павић, Костадиновић (од 70. Николић), Бутраковић (од 60. Анђелковић), Пиваш, Сукачев, Павловић, Бошкан, Јовановић.

Кренула је Црвена звезда од старта офанзивно и до прве велике прилике дошла већ у деветом минуту када је сналажљиви Маркочевић искористио грешку дефанзивне линије гостију и нашао се у ситуацији један на један са голманом, међутим гађао тик поред десне стативе. Црвено-бели су иницијативом на почетку нагласили да мреже неће још дуго мировати, те су већ у 15. минуту дошли до вођства. Андреј Петровић је извео врло прецизан и оштар ударац искоса, а лопта је прозујала кроз сијасет фудбалера и завршила у Бораковој мрежи. Јуниори су наставили да ређају шансу за шансом, а седам минута касније су имали још једну велику прилику да преко Вукојевића дуплирају предност, међутим након ударца главом лопта правим чудом није завршила у мрежи, већ погодила чувара мреже ривала. Тим Ненада Милијаша је наставио да држи ствари под контролом, али је, након неколико неискоришћених полушанси, отишао на паузу са предношћу од само једног гола.

Ипак, друго полувреме није почело очекивано, будући да је Војводина након три минута дошла до поравнања резултата после врло лепог поготка Јовановића из слободног ударца. Славље гостију није дуго потрајало, пошто је, свега два минута касније, Вељко Вукојевић сјајним трзајем главе погодио рашље на центаршут Гојкова и донео црвено-белима нову предност. Да има „страшан“ прекид поново је показао Петровић када је у 69. минуту, из сличне позиције као у првом делу само са друге стране, шутирао и послао лопту неколико милиметара изнад пречке. Још један хладан туш за наше играче догодио се у 73. минуту када је Војводина готово из друге озбиљније прилике на мечу дошла до другог поготка преко разиграног Јовановића.

Кључни моменат сусрета и финални погодак виђен је седам минута пре краја, а Матеја Бубањ је показао да се упорност увек исплати када је, пет минута након што је крочио на терен, искористио свежину и у пуном трку стигао да изблокира голмана ривала, потом му преотме лопту и рутински га матира за огромну радост свих присутних. Резултат је могао да буде и убедљивији да је Вукојевић два минута касније био за мало прецизнији када је изврсно шутирао и погодио стативу, али је то било довољно за победу и врло важна три бода за тим Ненада Милијаша.

The post Омладинци славили у дербију кола appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment