Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звездано вече у Зрењанину уз нову победу одбојкашица

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Клек у „Кристалној дворани“ оквиру 7.кола БПШ Суперлиге Србије максималним резултатом по сетовима 19:25, 18:25, 17:25.

Непуних 70 сати после дуела на Тенерифима у пет сетовима, црвено-беле су опет биле на терену. Уз велику подршку навијача, као и увек у Звездином Зрењанину, црвено-беле су савладале и умор и Клек.

Осим на почетку меча, када је Клек повео 7:3, нису имале већих проблема изабранице Милана Гршића. Уследио је ас сервис Симоне Матеске, грешке домаћих играчица на мрежи је са два поена испратила расположена Сашка Ђуровић, а Лана Мијачић са три веза ас поена наговестила расплет. Уследили су нови поени Ђуровићеве, Лана Мијачић новим ас поеном Звезду довела на корак, а грешкама домаће и до освајања првог сета, 19:25, 0:1.

Звезда је наставила у истом ритму у наставку. Лана Мијачић је била неумољива са сервис линије, придружила јој се и Катарина Станковић, Симона Матеска везала три поена, а затим и блоком потврдила прву од шест сет лопти за 0:2, 18:25.

Последњи трећи сет је донео предност нашег тима од 0:4 на старту, Клек је успео да се приближи само средином сета на 15:17, али су Симона Матеска и капитен Јелена Стојић одбиле налет противника, а утакмица се завршила како је и почела, поенима Сашке Ђуровић за 17:25 и коначних 0:3.

У финишу меча прилику за деби добила је и млада Милана Станковић.

Сашка Ђуровић најефикаснија са 11 поена, Симона Матеска и Катарина Станковић су освојиле по 10, Јелена Стојић 9.

Уз песму и славље са навијачима наше девојке окрећу се дуелима са ТЕНТ-ом у полуфиналу Купа Србије у среду, а затим и мечу са црно-белима у Пиониру, у наредном колу БПШ Суперлиге.

КЛЕК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (19:25, 18:25, 17:25)
Зрењанин, хала
: „Кристална дворана“. Гледалаца: 600. Судије: Мирко Субашић и Ђорђе Стевановић. Трајање меча: 69 минута.

КЛЕК: Грубанов 5, Лазић 10, Радић (либеро), Нина Вујовић (либеро), Сарић 4, Тодоровић, Кукило 6, Нађа Вујовић 1, Наумоски, Пјевац, Маринковић 6, Зорић 2. Тренер: Зоран Веселинов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 11, Ђурђевић (либеро), Матеска 10, Јасек 1, Обућина 1, Јакшић 1, Стаменковић, К.Станковић 10, М.Станковић, Стојић 9, Јањић, Јовановић 2, Мијачић 6, Жигић (либеро). Тренер: Милан Гршић.

The post Звездано вече у Зрењанину уз нову победу одбојкашица appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment