Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Од Звезде само ПСЖ боље контролише утакмицу

У првенствним утакмицама, фудбалери Црвене звезде у свом поседу имају лопту 65 посто времена, што нас ставља у сам европски врх, где је једино ПСЖ према том параметру испред нас.

Иако је Пеп Гвардиола синоним чувене „тики-така“ фудбалске филозофије која је красила једну од најбољих генерација у историји најважније споредне ствари на свету, чињеница је да Барселона као клуб не може да побегне од тог стила игре. Интересантно, посед лопте Барселоне и Црвене звезде је једнак – 65 посто. Ако говоримо о Манчестер Ситију, који са клупе предводи управо Гвардиола, њихов посед износи 63 посто.

Једнаки са Звездом су још и Селтик, те Макаби Тел Авив, а испред је само ПСЖ који 68 посто времена контролише утакмицу и на основу тога је суверени владар у Европи. Идеја контролисања утакмице јасно показује фудбалску филозофију Барака Бахара, упркос томе што резултати у више наврата нису испратили теренску надмоћ нашег клуба. Но, Звезда је кроз ову идеју, али и снажан пресинг, летос успевала да надигра и победи Зенит, Фенербахче и Фиорентину…

 

Повезане вести

Leave a Comment