Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда спремна за ЛЕН Челенџер Куп

Ватерполисткиње Црвене звезде ће ове сезоне, после седмогодишње паузе, поново учествовати у једном европском такмичењу, па ће у склопу ЛЕН Челенџер Купа од четвртка до недеље играти на турниру у Бугарској.

Звезда је почетком 2016. учествовала на квалификационом турниру Евролиге, а ривали су јој били Сентеш, Ујпешт и Спартак Волгоград. Сада се црвено-беле враћају на европску сцену, а циљ је пласман на финални турнир овог такмичења.

Драгана Ивковић, тренер Звезде, одредила је списак играчица за учешће на турниру у Бугарској, а пред сваки сусрет ће бирати 13 играчица.

У Бугарску су отпутовале: Вања Лазић, Андреа Лазовић, Јана Лујић, Ива Маринковић, Ива лујић, Тијана Лукић, Маја Јашченко, Јована Радоњић, Сесилија Диаз Меса, Христина Илић, Нађа Миленковић, Ксенија Мојсева, Стела Радојчић, Александра Антансијевић.

Хтела би да се захвалим Општини Стари град, компанијама WД Цонцорд wест и ЦПМ Цонсалтинг, као и Спортском друштву Црвена звезда на великој подршци да кренемо овим путем – каже тренер Црвене звезде, Драгана Ивковић и наставља:

После велике паузе од седам година поново учествујемо на у европском клупском такмичењу. Мислим да је велика ствар за девојке, да стекну ново искуство кроз европске мечеве и радићу на томе да то постане стандард нашег сениорског тима.

Звезда први меч игра против домаће Локомотиве, у четвртак од 18 сати и 15 минута по српском времену, док ће дан касније од 17 часова одмерити снаге са португалским Флувиалом. У суботу се састају Звезда и малтешки Сиренс од 11:15, док екипа Драгане Ивковић турнир завршава утакмицом у недељу у осам ујутру утакмицом против британског Отера.

Верујем да су девојке максимално фокусиране на оно што нас чека, да пруже максимум. Радили смо, спремали се, не познајемо све екипе баш најбоље, али мислим да са сваком екипом можемо да играмо.

У групи А, чији мечеви се играју у Новом Саду, учествују Војводина, Младост из Загреба, сплитски Јадран, британски Манчестер и турски ОДТУ, док ће у чешким Стракоњицама, у оквиру групе Б, играти португалска Бенфика, Хапоел из Израела, турски Измир, шведска Јарфала и домаће Стракоњице. По две најбоље екипе из сваке од три групе пласираћи се на фајнал-сикс.

The post Звезда спремна за ЛЕН Челенџер Куп appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment