Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Јелић верује у Звездине омладинце

Јуниори Црвене звезде славили су против Јанг Бојса у другом колу групне фазе Лиге шампиона за младе резултатом 2:1, а задовољство не крије директор наше Омладинске школе – Никола Јелић.

Утакмица против Јанг Бојса је била веома добра за нас. Честитао бих пре свега момцима, Ненаду Милијашу и целом стручном штабу, на одличном издању. Као што нисмо претерано туговали после утакмице у Манчестеру, тако се сада ни претерано не радујемо. Много нам је битно да смо се вратили на прави колосек, али ова победа је пре свега битна због развоја наше деце и њиховог победничког менталитета. Најбитније је да смо играли добро и стварали велики број шанси, али постоји још доста простора за напредак – започео је Јелић.

Прокоментарисао је директор Омладинске школе Црвене звезде досадашњи ток сезоне и сматра да ће од победе над Јанг Бојсом све кренути на боље.

– Веома је тешко из овог угла гледати да ли је победа над Јанг Бојсом прекретница сезоне, с обзиром да не играмо у истом саставу Омладинску лигу Србије и Лигу шампиона за младе. „Европска“ екипа је снажнија и досадашњи ток домаћег првенства би изгледао знатно другачије да у том саставу Црвена звезда игра у лиги, иако ни то није наш најјачи тим када узмемо у обзир све играче који су уговором везани за наш клуб рођени 2005. године. Свакако, наш примарни циљ је одувек био јасан, а то је што бржи развој играча. Нисмо незадовољни ни нашим партијама у Омладинској лиги Србије. Имали смо два до три слабија полувремена, међутим и утакмице на којима нисмо остварили победе смо имали сијасет прилика, као што је био случај и против Јанг Бојса, када смо у првом полувремену могли да стекнемо озбиљну предност, само што су нам се те ствари обијале о главу у домаћем шампионату, јер су до изражаја долазили младост и неискуство тима без играча који тренирају и наступају за сениорски тим Звезде, односно Графичара. Надам се да ћемо се стабилизовати у првенству и да ће ова победа подићи омладинце, од којих очекујемо добру партију за викенд против Радничког из Крагујевца.

Оптимистичан је Никола Јелић што се тиче домета омладинаца Звезде у најелитнијем такмичењу.

– Црвена звезда је највећи клуб у региону и због тога увек мора да има највеће домете. Не смемо да имамо оправдања да ли је ово или није најјачи тим, да ли имамо три или четири играча који су кадети по годинама. Јавности треба да буде познато да је екипа која је победила Швајцарце имала три заједничка тренинга у овој сезони, тако да је врло тешко све то укомпоновати и прећи са једног ритма у домаћим оквирима, на сасвим други у европским мечевима. У томе нам много помажу сениори Звезде и Графичара, за које је најбитније да буду здрави, због великог броја мечева које играју на већем интензитету од вршњака. Сигуран сам да ће из утакмице у утакмицу бити све бољи као тим и да ће победама изградити неопходно самопоуздање, које ће много значити у окршају са најбољим академијама Европе, након којих ћемо најбоље видети на ком смо нивоу и шта треба да побољшамо у раду.

За крај је истакао да велику улогу у „европској“ екипи наше омладинске селекције, немерљив значај дају управо фудбалери са сениорским искуством.

Причали смо о учинку најискуснијих играча, пре свега мислим на Јована Шљивића, Јована Мијатовића, Косту Недељковића, Алексеја Вукичевића и Андрију Максимовића, који је један од најмлађих, али већ игра сениорски фудбал, и дошли смо до закључка да њихово присуство на терену много значи свим осталим момцима. Искуство које они стичу у сениорском фудбалу се преноси на омладински састав Звезде. Њихова смиреност долази до изражаја у кључним моментима утакмице, што смо видели у среду и што ћемо тек видети у наставку такмичења. Екипа самим тим изгледа ефектније и потенцијалније у односу на мечеве које се играју без њих – закључио је Никола Јелић.

The post Иза југа Маракане – Јелић верује у Звездине омладинце appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment