Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бахар: Можемо да се погледамо у огледало

Храбра је била Црвена звезда против Манчестер Ситија и доживела пораз резултатом 3:1, а утиске после првог меча групне фазе Лиге шампиона изнео је Барак Бахар.

После вођства на полувремену, рекао сам екипи да морају да наставе да играју, јер сам знао да ће Манчестер Сити да притисне у другом полувремену. Брзо су постигли гол у наставку, али смо били храбри и наставили да се боримо. Покушали смо да играмо пресинг, нисмо успели, јер им се лопта креће невероватно. Борили смо се, можемо да се погледамо у огледало и поносан сам на тим. Пренећемо ову енергију на следећу утакмицу – почео је Бахар.

Имао је и разговор после меча са тренером домаћих Пепом Гвардиолом.

– Договорили смо се да после утакмице у Београду попијемо пиће. Причали смо и о томе да волим пресинг, али да је једноставно то било немогуће против Манчестер Ситија.

Осврнуо се и на наступе Ђиге, Глазера и Родића.

– Ђига је имао врло мало тренинга са нама да бих га ставио против Чукаричког у тим, иако сам желео. Био је сјајан на прошлом тренингу, одлучио сам да се коцкам и укажем му шансу да дебитује против Манчестер Ситија на Етихаду. Глазер је бранио добро и спасио нас у неколико наврата, и заиста је имао много посла. Што се Родића тиче, има другачије задатке у одбрани и нападу, тако се и наша формација мења. Некада буде повучен, некада изађе напред. Не волим да се браним 90 минута, али нисмо могли другачије.

Бахар жели победу у дербију.

– Најважнија утакмица је она следећа, поготово јер је то вечити дерби, а знам колико је навијачима победа у том мечу важна. Поготово кад се узме у обзир да смо изгубили две утакмице у првенству, што је много за Звезду и свестан сам тога. Морамо да победимо у дербију, за нас и за навијаче. После тога имамо још једну утакмицу у Суперлиги и тек онда је Јанг Бојс. Тако да, фокус је искључиво на дербију.

Требало је фудбалерима нашег тима мало времена да се адаптирају на терен оволико великих димензија.

У Србији су терени мањих димензија, и требало нам је времена да се адаптирамо, јер је Етихад много шири. Ипак, играчи су дали све од себе и већина је „преживела“ 90 минута, иако смо неке морали да мењамо због умора. Биће то боље против Јанг Бојса – подвукао је Бахар.

The post Бахар: Можемо да се погледамо у огледало appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment