Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Манчестер Сити – Црвена звезда 3:1 (0:1)

Није успела храбра Црвена звезда да направи велико изненађење и актуелног европског првака победи на Етихаду, упркос томе што смо имали гол предности на полувремену након што је Осман Букари искористио додавање Мирка Иванића. Коначан резултат гласи 3:1, али нема сумње да можемо да будемо поносни на пулене Барака Бахара.

Манчестер Сити – Црвена звезда 3:1 (0:1)

Стадион: Етихад, Манчестер, Енглеска.

Судија: Жао Пинеиро (Португал).

Стрелци: Алварез у 47. и 60. и Родри у 73. минуту за Манчестер Сити, а Букари у 45. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Родри, Диас (Манчестер Сити), Родић (Црвена звезда).

Манчестер Сити: Едерсон, Вокер, Диас (од Левис), Аке, Гомез (од 58. Аканђи), Родри (од 83. Филипс), Нуњеш, Алварез, Силва (од 44. Доку), Фоден (од 83. Боб), Халанд.

Резерве: Ортега, Карсон, Аканђи, Гвардиол, Филипс, Доку, Луис, Боб, Левис.

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Драговић, Родић, Мијаиловић, Стаменић, Хванг (од 82. Кангва), Митровић (од 77. Лучић), Букари (од 82. Дегенек), Иванић (од 68. Олањинка), Ендиаје (од 68. Красо).

Резерве: Поповић, Васиљевић, Дегенек, Милуновић, Спајић, Кангва, Канга, Катаи, Кабић, Лучић, Олањинка, Красо.

Од 20 часова по локалном, односно 21 сат по српском времену кренула је Црвена звезда у “лавовску” борбу у групној фази Лиге шампиона против актеулног првака – Манчестер Ситија. Веома дисциплиновано су отворили меч београдски црвено-бели у уводном интервалу сусрета. Чврсто су стајали изабраници Барака Бахара и синхронизовано померали линије тима, док су центаршутеве и противничке пасове у казненом простору “скупљали” дефанзивци нашег тима.

Први ударац у оквир гола Црвене звезде од стране Родрија у 14. минуту зауставио је Глазер уз сјајну параду и при томе задужио овације са крцатог Етихада. Одлично је био постављен голман репрезентације Израела када је после само 60 секунди игре покушао Бернардо Силва са ивице казненог простора. Са друге стране, наш тим је нападао по левом боку, где су највише сарађивали Митровић и Иванић, уз Ендиајеа који је водио “рововску” борбу са штоперима домаћина. Још једном је Глазер сјајно одбранио, јер је управо у покушају Акеа главом након корнера у 29. минуту “извадио” из самог угла гола.

Могла је Црвена звезда до предности у 31. минуту после одличног контранапада, који је предводио Букари. Брзоноги офанзивац је малтене са центра терена повукао лопту и избацио десно Хванга, а борбени везиста је из прве послао оштру лопту на петерац, коју је са ноге Ендиајеа успео да “скине” Едерсон. Покушај Фодена главом са петерца у 41. минуту се чинио као неодбрањив, али не и за Глазера који је овога пута рефлексно зауставио “страшну” прилику противника. Нема дилеме да је први део игре апсолутно припао чувару мреже Црвене звезде, а статистика од седам заустављених шутева у оквир гола је то потврдила.

У тренутку када је четврти арбитар требало да покаже колико ће се још играти у првом полувремену Звезда је стигла до предности! Играо се 45. минут када је још једна добра реакција на средини терена од стране Иванића довела до позиције да везиста из Бачког Јарка може идеално у простор да пошаље пас према Осману Букарију. Лопта на “тацни” је била као “поклон” хитроногом крилном нападачу, а смиреност и рутинска реализација унутрашњим делом стопала је натерала Едерсона да капитулира у ситуацији један на један са чуваром мреже националног тима Бразила.

Брзо су домаћи изједначили, практично из „свлачионице“ када је Алварез искористио зицер. Сјајно је Глазер зауставио ударац Халанда у 58. минуту, али су домаћи два минута касније из директног слободног ударца који је Алварез извео, успели да проекрену резултат. Умало да одмах у следећем нападу Звезда дође до другог гола, али је Хванг унутар шеснаестерца, на повратни пас Букарија, шутирао право у чувара мреже “Грађана”.

Још један зицер зауставио је Глазаер у 65. минуту, када се поново Халанд нашао у шанси. “Ланени” корак Иванића је у 68. минуту је прескочио травнати тепих Етихада, јер је асистент код гола нашег тима прешао готово 60 метара са лоптом и издржао на ногама два дуела, али нажалост приликом завршнице лопта му је прешла преко спољног дела копачке и завршила поред гола. Бранили су се фудбалери нашег тима, и настојали да кроз контре дођу до бода, али је све наде срушио Родри прецизним ударцем у 73. минуту. Борила се Звезда до краја меча, али се резултат није мењао.

The post Манчестер Сити – Црвена звезда 3:1 (0:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

Veteran Sever сеп 20, 2023 at 12:59

Jbt, imamo vise rekorda! Glazer sa 13 odbrana, onda smo rekorderi po tome kao nijedan klub u LŠ nismo uspeli jedan korner da iznudimo…rekorderi sa najanje izvedenih auta na protivničkoj strani terene u istoriji LŠ – samo 3…A komentari ko da smo pobedili. Osim borbenosti i srčanosti – sve ostalo jako loše.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2023 at 19:06

JA STVARNO NE ZNAM STA JE SA NAŠIM LJUDIMA..PA SAM BOG NAS SPASIO DA NE BUDE BRUKA..PLUS LJUDI IGRALI SA 5% SNAGE,KAO KAD IZAŠLI NA TRENING PA SE ZAGREVAJU

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2023 at 12:12

37 ŠUTA U GOL,3 PRIMLJENA,1 STATIVA,1 PREČKA….SAD NAS JE SAMO BOG SPASIO,A REALAN REZULTAT JE TREBALO DA BUDE 19:1

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2023 at 12:10

KRASO I OLAJINKA ODMAH DA NAPUSTE KLUB..TO SU CIRKUS IGRAČI..KABIĆ JE ZA OLAJINKU MARKO VAN BASTEN

Reply

Leave a Comment