Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Поглед на Европу са Бановог брда!!!

Након двонедељне репрезентативне паузе, клупски фудбал је поново у центру пажње. Фудбалери Црвене звезде настављају поход ка одбрани дупле круне и припремама за нови наступ у Лиги Шампиона, па ће сутра од 18 часова и 5 минута у оквиру 7. кола Моцарт Суперлиге Србије на Бановом брду гостовати екипи Чукаричког и тако отпочети мини циклус тешких мечева.

Завршена још једна репрезентативна пауза којој се мало ко од навијача нашег клуба радовао након фуриозног завршетка прелазног рока, у жељи да што пре видимо на делу најновија појачања нашег клуба.
Ин Бом Хванг и Шериф Ендијае требали би да представљају капитална појачања за наш клуб, док би Насер Ђига својим карактеристикама у перспективи могао да донесе много више него што се у први мах очекује од њега.
Први противник у мини циклусу тешких мечева (Чукарички, Манчестер Сити, ТСЦ Бачка Топола, Партизан) биће екипа Чукаричког, што ће представљати својеврсну увертиру пред гостовање нашег клуба шампиону Европе, екипи Манчестер Ситија. Неће Чукарички моћи да одглуми Манчестер Сити све и да одигра изнад свих очекивања, с обзиром на скромне партије које пружају на старту нове сезоне, које су испод свих очекивања, али ће колико толико помоћи да Хванг и Ендијае осете екипу и да похватају бар основне идеје нашег тренера Барака Бахара.

Иако су пред почетак текуће сезоне очекивања јавности била далеко већа, одласком тренера Душана Керкеза, резултатским посрнућем након његовог напуштања клупе ,,Брђана”, као и ,,егзодусом” током прелазног рока, еуфорија је утихнула и може се рећи да је Чукарички тренутно далеко од екипе која је пројектована да се умеша у борбу за највиши пласман у Суперлиги и да помрси рачуне конкурентима у Лиги Конференција.
Што не значи да их треба потценити и ући у меч под паролом ,,лако ћемо” као против младе екипе Вождовца.

Након завршене сезоне и пред почетак нове која је за ,,Брђане” била историјска, многи су с разлогом очекивали много конкурентнији тим, него што постојећи тренутно изгледа, с обзиром да је по први пут у историји изборена групна фаза неког европског такмичења, одласци и тајминг доласка новајлија, нису се поклопили са очекивањима јавности и амбицијама тренера Душана Керкеза који је напустио кормило, док су задовољни једино чланови руководства Чукаричког, које је имало пуне руке посла током летњег прелазног рока, с обзиром да су изгледали као класичан купопродајни штанд.
Клуб је поново приходовао солидан новац за српске услове, што од продаје играча, што од Европе, међутим ,,крвна слика” екипе биће другачија у односу на прошлогодишњи тим који је играо финале купа и изборио наступ у Лиги Конференција.
Клуб су појачала два нова голмана, млади Филип Самуровић који је пристигао из шабачке Мачве и искусни Ненад Филиповић који се из Бачке Тополе преселио на Баново брдо, заменивши дрес ТСЦ-а за дрес Чукаричког.
Некадашњи фудбалери Звезде, Вукашин Јовановић (Аполон Лимасол) и Огњен Врањеш (Хатајспор) уз млађаног Луку Суботића (Партизан) требало би да појачају конкуренцију у последњој линији ,,Брђана”, док се Немања Ћаласан задржао само месец дана на Брду, вративши се у Спартак из Суботице.
Црногорски интернационалац Бојица Никчевић стигао је из Новог Пазара, док је по истом моделу као претходне сезоне Владимир Лучић, ове сезоне Никола Станковић појачао Чукарички.
Након момака са српским пасошем на ред су дошли странци.
Зе Марио је пристигао из португалског друголигаша Аморе, Матео Анхилви из француског Дижона, Лутер Синг из Копенхагена, а Сандеј Адетунџи из македонског Шкупија.
Клуб су напустили Урош Дрезгић (Рубин Казањ), Мохамед Бадамоси ( Ал Хазем) и Михајло Спасојевић (Мура), који су напунили касу ,,Брђана”.
Матеја Зувић, Дарио Гргић и Марко Гајић појачали су Железничар из Панчева, Милутин Видосављевић је продужио своју авантуру у Радничком 1923, док је Адмир Аганспахић појачао екипу Шкендије из Тетова. Доказивање на позајмицама ће наставити Митар Ергелаш (Нови Пазар), Вукашин Брауновић (ФК Вршац), Александар Кадијевић (Радник Сурдулица) и Лука Николић (Раднички Зрењанин).
Док је времешни Дарко Пушкарић појачао Младост из Бачког Јарка.
Тренера Душана Керкеза заменио је некадашњи капитен Чукаричког, Игор Матић.

Иако су сезону отпочели победама над имењацима из Ниша (2:0) и Крагујевца (2:1), реми са Јавором на Брду (2:2) био је последњи на клупи за Душана Керкеза, којег је наследио Игор Матић.
Доласком Матића на клупу ,,Брђана”, креће и њихов резултатски суноврат.
Олимпијакос је био бољи у обе утакмице плеј-офа за Лигу Европе (3:1, 3:0), док је у Суперлиги, ИМТ славио са 3:0, а ремији су уписани против Радника из Сурдулице (0:0) и Железничара из Панчева (2:2).
Након шест одиграних кола, Чукарички заузима шесту позицију са девет освојених бодова, уз гол разлику 8:8.
Екипу предводи млади Игор Миладиновић са два гола и једном асистенцијом.
По један гол дело је Немање Тошића, Михајла Цветковића, Марка Доцића, Ибрахима Ендијаеа, те сада већ бивших играча Уроша Дрезгића и Мохамеда Бадамосија.

За очекивати је да тренер Чукаричког, Игор Матић, црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Самуровић – Стевановић, Суботић, Врањеш, Тошић – Доцић, Сисоко – Аџић, Миладиновић, Никчевић – Ендијае.

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одграли 66 мечева у свим такмичењима.
Звезда је славила на 53 меча, четири пута меч је завршен нерешним резултатом, док су ,,Брђани” забележили девет победа, уз гол разлику 159:49 у корист црвено-белих. Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји црвено-бели су забележили управо против екипе Чукаричког.
Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.
Последњи сусрет ова два тима одигран је на ,,Маракани” 25. маја у финалу националног купа, а славио је наш тим са 2:1, головима Александра Пешића.

Са друге стране фудбалери актуелног шампиона Црвене звезде желе након репрезентативне паузе да покажу да су мечеви са Вождовцем и Новим Пазаром били пролазна слабост, услед напорних тренинга, којима су били изложени последњих месец дана, да би се што боље припремили за изазове који их очекују у наредном периоду.
Нема сумње да ће дати све од себе да победом направе увертиру пред гостовање шампиону Европе, екипи Манчестер Ситија и тако отпочну мини циклус тешких мечева који их очекују у наредне две недеље. Гостовање Чукаричком биће идеална прилика да навијачи црвено белих виде на делу и најновија појачања која су стигла у смирај прелазног рока, као и опорављеног Александра Катаија, који ће након опоравка од повреде поново бити у конкуренцији за меч.

Пред дуел са екипом Чукаричког, тренер фудбалера Црвене звезде, Барак Бахар, изнео је своја очекивања:

  • Гледали смо обе утакмице Чукаричког против Олимпијакоса, али наравно и претходне мечеве у домаћем шампионату. Видели смо да су добро играли и поред чињенице да су поражени од грчке екипе. Уз висок пресинг имали су и доста шанси. Пружили су јако добре партије, доста тога смо могли да сазнамо о њима на основу тих утакмица. Радимо вредно већ данима, а екипа се припрема да пружи добар отпор – истакао је Барак Бахар. 

Говорио је израелски стручњак и о недавним појачањима.

  • Хванг је одиграо 90 минута за национални тим пре само неколико дана, такође и Шериф је наступио за национални тим пре недељу дана. Налазе се у такмичарској форми, спремни су, али ће наравно имати прилику и да тренирају са екипом, када ћемо утврдити за колико минута су спремни на утакмици против Чукаричког. 

Ближи се повратак на терен и Александра Катаија.

  • Александар Катаи већ неколико недеља добро тренира са екипом, очекује нас разговор после тренинга, видећемо да ли је спреман за утакмицу. 

Представнике медија је интересовало да ли ће стратег нашег клуба – Барак Бахар на утакмици против  Чукаричког имати додатне захтеве за дефанзивну линију у склопу припрема за дуел са екипом из Манчестера.

  • Нико није рекао да ће Црвене звезда играти дефанзивно против Манчестер Ситија. Не размишљамо о том мечу у овом тренутку, сусрет са Чукаричким нам је најбитнији и фокусирани смо само на ту утакмицу. 

Није желео Бахар да говорио о именима играча који ће сутра истрчати на терен.

  • Имамо много играча који су се тек придружили екипи и нису били у клубу претходне две недеље да раде заједно са тимом. Очекује нас тренинг, а затим ћемо поразговарати и проценити који играч је спреман за колико минута – закључио је Барак Бахар.

Главни судија меча биће Милош Милановић. Помагаће му Милан Шутуловић и Петар Радић.
Четврти судија је Иван Стаменковић.
У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице са Бановог брда између фудбалера Чукаричког и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 5 минута.

Повезане вести

Leave a Comment