Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Шериф Ендиаје представљен на Маракани

Нова деветка Црвене звезде је Шериф Ендиаје који је са нашим клубом потписао трогодишњи уговор уз могућност продужетка сарадње на још сезону и који је данас представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Стаменом голгетеру је добродошлицу у клуб пожелео наш спортски директор Митар Мркела.

Шериф је наш нови нападач, долази из Адане, турског Суперлигаша и утисак је да је најтеже било у овом прелазном року довести центарфора. Ипак, најважније је да је Ендиаје данас са нама. Ради се о модерном нападачу, брзом, јаком, способном, баш каквог смо желели сво време. Овим појачањем завршавамо летњи прелазни рок, а биланс је такав да је 10 играча дошло, а 15 напустило наш клуб. Сматрам да смо урадили добар посао, да смо екипу реконструисали и да смо сада млађи, моћнији и бржи, уз нову енергију. Верујем да ће се то у наредном периоду преточити у велике резултате. Све што смо урадили у прелазном року је у договору са Бараком Бахаром. Пракса је таква у Црвеној звезди да се увек разговара са тренером када се идентификују играчи. Тренер има своје жеље у складу са филозофијом, упознао нас је с тим и тако смо и радили – рекао је Мркела.

Након карактеристичног фотографисања, присутнима се обрадио Шериф Ендиаје.

Срећан сам што сам овде. Заиста сам задовољан оним што сам видео од Црвене звезде. Имао сам више понуда, поготово из Француске, али је одлука да дођем у Звезду била лака. Мотив је наравно Лига шампиона, част ми је што ћу играти у највећем клупском такмичењу на свету – почео је Ендиаје.

Нада се Ендиаје дебију већ сутра.

– Спреман сам да играм против било кога, да ли је то Манчестер Сити или неко други, не правим разлику. У Звезди сам како бих помогао тиму да оствари задате циљеве. Знам да Звезда има сјајне навијаче, радујем се томе што ћу играти пред њима. Свестан сам и да су њихова очекивања велика, али овде сам да пружим максимум. Надам се да ћу већ сутра истрчати на терен.

Има Звезда много амбасадора у свету, па је тако Ендиајеу све најбоље о нашем клубу говорио и бивши фудбалер црвено-белих – Мамаду Мбођ.

– Мбођ је мој пријатељ, знамо се из Сенегала, одрасли смо у истој улици. Причао ми је о Звезди у суперлативима, али и о Београду и Србији. Каже да су људи гостољубиви, да живе за фудбал и то ми се свиђа. Био је и то мотив више за мене да дођем.

Упознат је са тактичким захтевима Барака Бахара.

– Позната ми је формација и систем у ком Бахар игра. Лично, одговара ми свака тактика, могу да се прилагодим, то ми није проблем.

Сматра да Звезда има шансу да презими у Европи.

Шансе постоје, мислим да нисмо случајно у Лиги шампиона, већ да се тиме доказује квалитет. Имамо шансу да прођемо даље – подвукао је Ендиаје.

Шериф Ендиаје је рођен 23. јануара 1996. године у главном граду Сенегала – Дакару, премда је своју фудбалску каријеру градио у Европи. По завршетку јуниорског стажа стигао је у Беверен, али је пуну афирмацију доживео у првенству Турске где је центарфор висок 190 центиметара прво доминирао у дресу Гозтепеа и на 73 утакмице постигао 24 гола, а потом и у Адани из које и долази у наш клуб и у којој је на 20 мечева, укупно 13 пута погодио мрежу ривала. У међувремену, наступао је и за кинески Шангај Порт где је на 25 мечева уписао девет голова.

The post Шериф Ендиаје представљен на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment