Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Шестица омладинаца пред Манчестер

Јуниори Црвене звезде су убедљиво тријумфовали над Радничким са Новог Београда резултатом 1:6 на гостујућем терену у оквиру шестог кола Омладинске лиге Србије. Екипа Ненада Милијаша је тиме направила одличну увертиру пред пут у Манчестер и прву утакмицу групне фазе Лиге шампиона за младе. Стрелци за наш тим су били Вељко Вукојевић, који је погодио мрежу ривала два пута, а потом и Новак Гојков, Андреј Петровић, Алекса Цветковић и Дарије Маркочевић.

Раднички НБ – Црвена звезда 1:6 (1:2)

Стадион:”ФК Раднички”.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелци: Андрић у 32. минуту за Раднички, а Вукојевић у 28. и 84, Гојков у 35, Петровић 54, Цветковић у 71. и Маркочевић у 74. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Ј. Милосављевић, Станкић (Раднички НБ).

Раднички НБ: Виторовић, Ј. Милосављевић (од 52. Чаталинац-Гудурић), Андрић, Гуша, Ђорђевић (од 64. Прелевић), Рабиу, Луковић, Радовановић (од 46. Керић), Кнежевић, Поповић (од 64. Станкић), Видаковић (од 77. Радуловић).

Црвена звезда: Маринковић, Остојић (од 76. Милојковић), Милосављевић, Видојевић, Стојсављевић, Мирановић (од 68. Лечић), Петровић, Цветковић (од 75. Василић), Гојков (од 68. Тегелтија), Вукојевић, Бубањ (од 50. Маркочевић).

Изразито офанзивно су кренули играчи Ненада Милијаша, а озбиљнију прву претњу за домаћина је донео Бубањ у 18. минуту када је Виторовић зауставио ударац главом који је ишао под саму пречку. Ипак десет минута касније, Раднички није могао да се пронађе решење и одбрани се од веома расположеног Гојкова. Центаршут младића рођеног у Врбасу је био теледиригован за Вељка Вукојевића, чији се ударац главом од пречке одбио у мрежу у 28. минуту за предност Звезде. Ипак Раднички је поравнао скор на семафору у 32. минуту преко Андрића. Међутим, гости су убацили у већу брзину, те преко истог тандема стигли поново до вођства. Овога пута асистент је био Вукојевић, а стрелац Гојков у 35. минуту после одличне транзиције екипе са адресе Љутице Богдана.

У наставку утакмице 54. минут је донео мајсторију Андреја Петровића, који је прелепо погодио из слободног ударца сам угао гола који чува Виторовић. Цветковић се уписао у стрелце на центаршут Стојсављевића у 74. минуту када је прихватио лопту грудима, а потом спољним делом стопала шутирао у сам угао гола. Убрзо је виђен нови погодак, а поново је асистент био Стојсављевић чији је центаршут пронашао Дарија Маркочевића који је савладао Виторовића. Коначан резулат поставио је Вукојевић, након додавања Василића, у 84. минуту. Искористио је ситуацију један на један са голманом Радничког и рутински постигао свој други погодак на мечу.

The post Шестица омладинаца пред Манчестер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment