Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда донирала одећу, школски прибор и играчке деци у свратишту

Традиционално, ФК Црвена звезда је искористио прилику да уради још једно друштвено одговрно дело и обрадује малишане у „Свратишту за децу улице“, тако што су сви запослени скупили гардеробу, школски прибор и играчке, док је наша делегација предвођена председником – Светозаром Мијаиловићем данас обишла поменуту установу и уручила им све прикупљено.

Председник нашег клуба је имао прилике да поприча са децом из свратишта, а сви су одушевљено дочекали делегацију Црвене звезде, која је радо виђен гост и редовно помаже овој установи. Највећи клуб у Србији је дао пример свим грађанима, који могу када год осете потребу, а имају вишка поменутих ствари да донирају малишанима којима је то најпотребније.

Наши запослени су се потрудили и прикупили давно коришћену одећу, школски прибор, као и играчке, те смо овом приликом донирали поменуте ствари онима којима је то неопходно. Друштвена одговорност у Црвеној звезди је још једном потврђена. Пре свега бих желео да истакнем да је наш клуб својим угледом и односом према друштву, пример другима да поступе на сличан начин. Ова установа, у којој се сада налазимо, има веома тешку и велику улогу, односно пружа помоћ онима који немају животни ослонац и породицу. Кроз свратиште се велики број деце врати на прави пут и омогући да и они у животу постигну велике ствари. Потешкоће које имају у овој установи су мање када урадите хуман гест, као што смо ми сада учинили, јер су то мале ствари за нас, али велике за малишане, али и људе који су ангажовани да их спасу од улице. Црвена звезда ће наставити да на овај начин, када год може, помаже свратишту, али и осталим установама којима је то потребно, а на тај начин желимо да пробудимо свест код свих осталих да чине добра дела – емотиван је био Светозар Мијаиловић.

Захвалност нашем клубу упутио је Емир Кадријевић, вршњачки едукатор у „Свратишту за децу улице“.

Хвала пуно Црвеној звезди, која је учинила велико дело и донела нам много неопходних ствари, а оне за нашу установу много значе, с обзиром да је нама дечија гардероба преко потребна. Надам се да је овај прелеп гест Звезде покретач за све остале грађане, који имају вишак одеће да нам донирају, уз напомену да ствари не морају претходно бити на хемијском чишћењу, а највише што нам је потребно јесу чарапе, доњи веш, као и школски прибор. Такође, највеће одушевљење код деце изазивају играчке. Код нас у установи често организујемо бројне едукативне радионице, радимо домаће задатке са њима, ми смо ту да их изведемо на прави пут, да их склонимо са улица и учинимо све да иду на боље. Код нас су деца узраста од пет до 15 година и гледамо да када дођу у тај старији узраст, да одмах крену да раде, јер смо уз помоћ свратишта успели да отворимо кафић – „Бар 16“ где могу да граде свој пут као бармени и конобари и то говори колико се трудимо да направимо добре и поштене људе од њих. На Новом Београду и на Звездари у свратиштима имамо по 150 малишана, а сада када је кренула школска година, поменуте ствари су нам неопходне и желим још једном да се у име свих нас захвалим Црвеној звезди – речи су Кадријевића.

The post Звезда донирала одећу, школски прибор и играчке деци у свратишту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment