Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Стадион ,,Чика Дача”, успутна станица ка дуплој круни!!!

Фудбалере Црвене звезде након рутинске победе над екипом Војводине, а затим и пласмана у финале купа Србије, победом над екипом ТСЦ-а у Бачкој Тополи, очекује пут у Крагујевац и гостовање екипи Радничког 1923 у оквиру шестог кола плеј-офа Моцарт Суперлиге Србије, а меч је на програму у суботу од 16 часова.

Црвено-бели су након почетне несигурности тријумфално прошли кроз Бачку Тополу.
Лакше него што се то можда очекивало,  победом од 3:0, трасирали су пут у још једно финале купа, где ће следећег четвртка на нашем највећем стадиону дочекати екипу Чукаричког са циљем да се победом упишу златним словима у историју српског клупског фудбала, као прва екипа са наших простора која је успела да веже три дупле круне у низу.
У међувремену, очекује их дуел против екипе Радничког 1923 у Крагујевцу што ће бити својеврсна увертира у финале купа и прославу шампионске титуле која је заказана за недељу, 28 маја од 19 часова, када ће на стадиону ,,Рајко Митић” гостовати екипа Новог Пазара.

Фудбалери Радничког 1923 завршили су јесењу полусезону на осмом месту са двадесет и пет освојених бодова, шест бодова мање у односу на седмопласирану екипу Вождовца, односно пет више у односу на деветопласирану екипу Колубаре. Међутим и поред лоших резултата током припремног периода у Анталији, надали су се у редовима Радничког да би пролећна полусезона могла донети процват и боље резултате него што је то било током јесењег дела.
Ипак од жељених резултата није било ништа и само пука срећа је довела до тога да Раднички не заврши и плеј-ауту.
Само четири победе (Напредак 3:0, Младост ГАТ 2:1, Раднички Ниш 1:0 и Нови Пазар 1:0), уз четири ремија ( Јавор 0:0, Партизан 1:1, Спартак Суботица 2:2, Војводина 2:2) и чак осам пораза ( Вождовац 1:0 и 2:1, Чукарички 3:2, ТСЦ 2:0 и 4:1, Нови Пазар 1:0, Црвена звезда 2:0 и Партизан 2:1), представљају мршав биланс клуба са стадиона ,,Чика Дача”.
Сенку на и тако лоше резултате баца и ноншалантност током плеј-офа где су били у безбедној зони, сигурни да не могу што би се рекло ,,ни горе, ни доле”, нешто слично што гледамо од екипа Колубаре и Напретка у плеј-ауту.
И поред растерећености и без пресије резултата, свесни су у редовима Крагујевчана да их очекује дуел против најбоље екипе у земљи.
Црвена звезда жели да направи што лепшу увертиру пред финале купа Србије, где их очекује нови дуел са екипом Чукаричког, са којом ће да се боре за нови трофеј којим би заокружили за њих успешну сезону.

Пред дуел са црвено-белима, тренер Радничког 1923, Дејан Јоксимовић, изнео је своја очекивања:

  •  Ми у ову утакмицу улазимо без неке веће резултатске пресије, али са жељом да се против најквалитетније екипе у првенству прикажемо у најбољем могућем светлу, као што смо то урадили и у претходне две утакмице са њима у овој сезони. Свакако ћемо покушати да и на овој утакмици наметнемо неки наш модел игре и да на тај начин пробамо да постигнемо гол, што би нам повећало изгледе да дођемо до позитивног резултата. Такође, ова утакмица даће нам и одређене повратне информације о томе шта нам је потребно како бисмо наредне сезоне могли да будемо још конкурентнији екипама из самог врха табеле – поручује стратег Радничког 1923.

Црвено-бели су још пре пар кола осигурали нову, шесту узастопну титулу првака Србије, а недавним пласманом у финале националног купа дошли су у прилику да ову резултатски веома успешну сезону окончају освајањем дупле круне. Иначе, чета тренера Милоша Милојевића је недавно надмашила клупски рекорд када је реч о броју узастопних утакмица без пораза у првенству и свакако ће гледати да овај успешан резултатски низ продужи у срцу Шумадије.

  •  О квалитетима екипе Црвене звезде најбоље говоре њени резултати. Они су још пре пар кола осигурали нову титулу, а сада су победом над ТСЦ-ом у полуфиналу Купа Србије дошли надомак освајања дупле круне. Ако се не варам, они су везали скоро 60 утакмица без пораза у домаћем првенству, што је заиста импозантан низ који ће сасвим сигурно гледати да продуже у утакмици са нама – закључио је Јоксимовић.

И поред ситних кадровских проблема изазваних суспензијом Дамјана Крајишника, те блажом повредом нигеријског интернационалца Жофрија Чинедуа, Дејан Јоксимовић ће црвено-белима супроставити најјачи расположиви састав.
На голу је Стојан Лековић.
Бековске позиције резервисане су за Љубишу Пецеља и младог Николу Миличића. Штоперски тандем би требало да чине капитен Филип Ивановић и искусни  Милан Митровић.
Испред одбране дејствује Милош Видовић. Док је средина терена поверена Владимиру Томовићу у одсуству поменутог Дамјана Крајишника и најбољем стрелцу Радничког – Милутину Видосављевићу.
По боковима дејствују Стефан Чоловић и брзоноги Василије Ђурић, док је позиција нападача резервисана за некадашњег Звездиног фудбалера Луку Милуновића.

Након тридесет и пет одиграних кола фудбалери Радничког 1923 налазе се на осмој позицији са 41 освојеним бодом, четири мање у односу на седмопласирану екипу Вождовца.
Крагујевчани су ове сезоне остварили једанаест победа, осам ремија и чак шеснаест пораза уз негативну гол разлику 35:40.
Екипу предводе млади Милутин Видосављевић са седам постигнутих голова и четири асистенције, прати га Дамјан Крајишник са четири гола и једном асистенцијом, те Лука Милуновић са три гола и две асистенције.

Црвена звезда и Раднички 1923 до сада у историји састали су се укупно на 54 утакмице.
У оквиру првенства одиграно је 30 мечева, пет куп дуела и чак 19 пријатељских мечева. Црвена звезда је победила 41 пут, десет пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички.
Такође, гол разлика је на страни црвено-белих и износи 113:23.
Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког 1923 одигран је у априлу ове године на ,,Маракани” у оквиру 30. кола Моцарт Суперлиге Србије, а београдски црвено-бели су славили са 2:0, головима Алекса Вига и Стефана Митровића.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде настављају да померају границе на српској фудбалској сцени и сваке седмице постављају нове рекорде.
Меч против Радничког 1923 у Крагујевцу,  представљаће идеалну прилику да се тај низ настави, као и да се направи лепа увертира пред финале купа Србије, које је на програму наредног четвртка, где ће црвено-бели дати све од себе да освоје трећу дуплу круну у низу, што до сада никоме није пошло за руком на нашим просторима и да тако на најлепши могући начин заокруже још једну успешну сезону, али и да се упишу златним словима у историју Црвене звезде и историју српског клупског фудбала.

Главни судија меча биће Никола Ђорђевић. Помагаће му Светозар Живин и Горан Бељин. Четврти судија меча је Марко Срећковић.
У ВАР соби ће седети Александар Живковић и Оливер Петровић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Чика Дача” између фудбалера Радничког 1923 и Црвене звезде, можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мај 20, 2023 at 22:33

TAKO JE I BILO,BAS UZ PUT..OVIH 35 IGRAČA TREBA SVI DA SE NAJURE

Reply

Leave a Comment