Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Првог дана прикупљено 148 јединица крви

У Медија центру Маракане је данас од 10 до 18 часова одржан први дан 27. по реду акције “Црвено-бела крв” и прикупљено је 148 јединица крви.

Феноменална сарадња Црвене звезде са Институтом за трансфузију крви Србије је реализована и 27. пут на стадиону “Рајко Митић”. Наш 12. играч је још једном послао поруку да се величина клуба огледа у његовим навијачима, јер се велики број Делија одазвао акцији у периоду недаћа које су задесиле нашу државу.

У престоници Србије, на нашем највећем стадиону првог дана је прикупљено 148 јединица крви, а акција “Црвено-бела крв” ће бити одржана и сутра на Маракани уз важну напомену да је термин за давање крви од 10 до 16 часова уочи утакмице између Црвене звезде и Војводине у оквиру петог кола националног шампионата која је на програму у 18 часова и 30 минута на стадиону “Рајко Митић”.

Све звездаше хуманог срца је наш клуб обрадовао пригодним поклоном у виду Звездиног зидног сата.

У акцији учешће су узели и бројни градови из Републике Српске и Србије, међу којима су Невесиње, Модрича, Требиње, Бијељина, Приједор, Бања Лука, али и Косовска Митровица где је прикупљено 30 јединица крви.

Подсећања ради, све особе које одлуче да дају крв је потребно да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

The post Првог дана прикупљено 148 јединица крви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment