Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи у мету против свих суперлигаша

Александар Катаи је један од најбољих стрелаца Црвене звезде у историји нашег тима, а офанзивни фудбалер је успео да обори још један рекорд тиме што је затресао мрежу против свих екипа које се актуелно такмиче у Суперлиги Србије.

Звездин Магико у потпуности симболизује праву десетку на терену. Катаи је тај који разиграва, дрибла, асистира и погађа. Једноставно вештри мајстор са лоптом предводи Црвену звезду и са вољеним клубом пише нове странице историје. Поред клупских успеха, тридесетдвогодишњи офанзивац обара бројне личне рекорде. Одавно је познато да је у листи топ десет најбољих стрелаца нашег клуба од оснивања давне 1945. године и да му недостаје тек 13 голова да престигне легендарног џентлмена у копачкама Рајка Митића.

Нема чињенице која би у овом моменту оповргла одличну форму Катаија, с обзиром да је на шест везаних утакмица Звезде у домаћем шампионату бар по једном био стрелац. Феноменални голови из различитих ситуација и позиција довели су некадашњег фудбалера Олимпијакоса, Депортиво Алавеса и Чикага до цифре од 73 дата гола у Суперлиги Србије. У периоду од два мандата, колико је Магико носио црвено-бели дрес, пошло му је за ногом нешто што није успело многим играчима, а то је да матира све голмане актуелних суперлигаша.

Првенац за Црвену звезду, фудбалер рођен у Србобрану, забележио је 29. новембра 2014. године у победи нашег тима од 2:1 против ОФК Београда на Маракани. Међутим, круг који је Катаи успешно завршио, започео је почетком наредне такмичарске године против Вождовца 9. августа на гостујућем терену, где смо славили са 3:2. Иако је домаћи шампионат трпео промене из сезоне у сезону вешти дриблер је остао доследан свом задатку, те је голом против екипе Младост ГАТ 2. октобра 2022. године успео да погоди барем по једном мрежу свих клубова који се тренутно такмиче у најелитнијем првенству наше земље.

Крилни нападач је најефикаснији био против нишког Радничког, где је против “Мераклија” постигао чак десет погодака. Редовна муштерија за Катаија је био Радник из Сурдулице, против кога је у осам наврата погодио. Често је био инспирисан против Чукаричког и ту је остварио скор од шест датих голова против “Брђана”. По пет пута је матирао чуваре мреже Новог Пазара и лучанске Младости, док је један гол мање забележио у сусретима са вечитим ривалом, Јавором, Вождовцем и екипом ТСЦ. Против свог некадашњег клуба Војводине је постигао три гола. Погодио је два пута гол Радничког из Крагујевца, Колубаре и Напретка, док је по једном тресао мрежу ривала против Спартака и Младости ГАТ.

У претходним сезонама Александар Катаи је погађао против тимова који се више не такмиче у Суперлиги Србије, а реч је о Борцу из Чачка (5 голова), Пролетеру (3 гола), Мачви (2 гола), Јагодини (2 гола), ОФК Београду (1 гол), Раду (1 гол), Инђији (1 гол).

Катаи је освојио три титуле са Црвеном звездом, као и два национална купа. Ове сезоне је већ својим головима дао велики допринос бројним успесима наше екипе.

УЧИНАК АЛЕКСАНДРА КАТАИЈА ПРОТИВ АКТИВНИХ СУПЕРЛИГАША:

Раднички Ниш (10 голова)
Радник (8 голова)
Чукарички (6 голова)
Нови Пазар (5 голова)
Младост Лучани (5 голова)
Партизан (4 гола)
Јавор (4 гола)
Вождовац (4 гола)
ТСЦ (4 гола)
Војводина (3 гола)
Раднички 1923 (2 гола)
Колубара (2 гола)
Напредак (2 гола)
Спартак (1 гол)
Младост ГАТ (1 гол)

The post Катаи у мету против свих суперлигаша appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment