Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаијева суверена голгетерска форма

Био је то октобар 2022. године када је последњи пут одиграна утакмица Црвене звезде у Суперлиги, а да Александар Катаи није постигао погодак. Од тада па до данас, виспрени Србобранац је на шест мечева постигао седам голова и суверено се издвојио као први голгетер нашег клуба у актуелној такмичарској години.

Уједно, ово је и највећи каријерни низ Катаија, јер ни у првом мандату у Звезди, као ни у Војводини, Платањасу, Алавесу и Чикагу (клубови у којима је постизао голове), није успевао да веже шест првенствених утакмица као стрелац. Чињеница је и да Катаија инспирише Чукарички, јер је ово шести погодак који им је дриблер постигао, што их сврстава у исти кош са Партизаном и Новим Пазаром, док су изнад само Радник (осам) и Раднички из Ниша (десет), као екипе против којих највише воли да игра.

Катаијев актуелни низ крено је 6. новембра 2022. године у мечу са Младости, а настављен је головима против Чукаричког, Радника (два), Војводине, Вождовца и поново Чукаричког. Катаи је уједно и најбољи стрелац Црвене звезде у Суперлиги са 12 постигнутих голова (претходне сезоне – 20), али и најефикаснији рачунајући све утакмице са 14 погодака на 32 одиграна меча уз седам асистенција. Прате га Канга, Букари и Пешић, који су такође двоцифрени са 10 постигнутих погодака.

Прилику да додатно потврди форму, имаће Катаи у суботу од 14 часова када ћемо гостовати Јавору у Ивањици, против кога је до сада у каријери – пет пута погађао.

The post Катаијева суверена голгетерска форма appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment