Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши по свету – Лучић у голгетерској серији, Радуловић прати

Фудбалери Црвене звезде који наступају по другим клубовима су наставили са одличним партијама, а у викенду иза нас, њих 13 је било и више него сјајно. Голгетерску форму потврдио је Владимир Лучић, док је првенац у дресу Радника уписао Андрија Радуловић.

Владимир Лучић је водио Чукарички до друге везане победе и поново је погодио у преломном делу утакмице. Познатно је мајсторство са лоптом у ногама момка рођеног 2002. године, али је овог пута Београђанин показао сјајну игру главом. У 90. минуту сусрета Лучић је осетио прави тренутак да нападне центаршут са друге стативе, а потом је освојио ваздушни дуел са својим чуваром и главом закуцао лопту иза леђа голмана крагујевачког Радничког за други гол на две узастопне утакмице. Прву утакмицу за клуб са Бановог брда је одиграо Радован Панков на позицији централног бека. Стамени штопер је започео акцију код гола Лучића и одмах се осетило да ће бити велико појачање за Чукарички у наредном периоду. Зоран Поповић, који је такође на позајмици у истом клубу, због повреде није наступао за Брђане.

У финишу утакмице Радника и Младости из Лучана победу домаћину извојевао је Андрија Радуловић сигурним ударцем са беле тачке. Иако је екипа из Сурдулице пропустила да дође до предности средином утакмице, такође преко казненог ударца, Звездино дете је под изузетним притиском преузело одговорност и у 89. минуту погодило са креча. Радуловић је послао лопту у једну, а голмана гостију у другу страну. Иако по годинама није, левоноги дриблер је извео једанаестерац у маниру прекаљених фудбалера. Боје Радника је бранио и Урош Лазић који је овог пута наступао на својој матичној позицији десног бека, а с обзиром да је мрежа домаћих мировала члан наше фудбалске академије је обавио свој задатак на високом нивоу.

Јован Митуљикић је са новосадноском Младошћу направио највеће изненађење у 21. колу Суперлиге Србије. Гости су славили са 4:0 против Партизана предвођени управо вештим дриблером из Неготина. Иако није директно учествовао код голова свог тима, дефинитивно је на терену био један од најзапаженијих. Вукао је контранападе, разигравао и задавао муке дефанзивцима домаћег тима. Илија Бабић је седам минута пре последњег судијског звиждука заменио на терену Митуљикића те је сигурном игром привео меч крају.

Никола Станковић и његов имењак Кнежевић су били стартери у тиму Напретка на гостовању екипи ТСЦ. Крушевљани су доживели пораз, али упркос томе споменути двојац је оставио солидан утисак. Спартак је гостовао Јавору по изузетно тешком терену је доживео пораз минималним резултатом. Петар Станић је провео на терену 64 минута и за то време освојио прегршт дуела на средини терена уз то је дириговао игром тима из Суботице.

Немања Мотика је дебитовао за Аустрију Лустенау у поразу од Салзбурга, а брзоноги крилни нападач је провео на терену 33 минута. Секу Саного је на својој другој утакмици за француског друголиша Парис против Ансија у оквиру куп дуела напустио принудно терен у 18. минуту.

Питер Олањинка, фудбалер који ће се прикључити нашем тиму на крају сезоне, је са капитенском траком око руке предводио Славију из Прага до победе од 2:0 против Брна у националном првенству Чешке. Са друге стране Марко Стаменић, који ће од 1. јула постати део црвено-беле породице, је у финишу утакмице добио шансу да одигра на дуел Атлантик купа против АИК Стокхолма, а Копенхаген је славио резултатом 2:1.

Милош Гордић није наступио за АЕК Ларнаку, као ни Никола Глишић и Александар Лукић, с обзиром да такмичење Прве лиге Србије још увек није почело за пролећни део сезоне.

Звездаши по свету:

Зоран Поповић (Чукарички) – без наступа
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – зимска пауза
Урош Лазић (Радник) – 90 минута у победи над Младост Лучани (1:0)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победи над Радничким КГ (3:2)
Александар Лукић (ИМТ) – зимска пауза
Секу Саного (Париз) – 18 минута у поразу од Ансија (1:1, пен. 1:2)
Никола Станковић (Напредак) – 62 минута у поразу од ТСЦ (2:0)
Марко Стаменић (Копенхаген) – 9 минута у победи над АИК Стокхолмом (2:1)
Никола Кнежевић (Напредак) – 45 минута у поразу од ТСЦ (2:0)
Петар Станић (Спартак) – 64 минута у поразу од Јавора (1:0)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у победи над Младост Лучани (1:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 90 минута у победи над Радничким КГ (3:2)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 33 минута у поразу од Салзбурга (0:4)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 83 минута у победи над Партизаном (0:4)
Питер Олањинка (Славија Праг) – 90 минута у победи над Брном (2:0)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 7 минута у победи над Партизаном (0:4)

The post Звездаши по свету – Лучић у голгетерској серији, Радуловић прати appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment