Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Спајић: Почео сам да трчим, опоравак иде одлично

Фудбалери Црвене звезде раде пуном паром на припремама у Анталији како би били спремни за старт шампионата, а гост у оквиру другог издања нашег ексклузивног студија из Турске је био стамени штопер Урош Спајић.

Осећам се одлично. Радим индивидуално, другачије од остатка тима. За сада све иде у правом смеру, радим напорно како бих ојачао ногу. Опоравак добро напредује, полако сам кренуо да трчим. Задовољан сам и сигуран сам да како време буде одмицало да ћу бити све спремнији – рекао је Спајић.

Са великим нестрпљењем стари-нови фудбалер нашег клуба прижељкује да се прикључи саиграчима у тренажном процесу.

– Ужелео сам се фудбала, тешко ми је већ дужи период. Очекујем да у неком наредном периоду кренем да тренирам са лоптом.

Без обзира што тренира вам тима и ради на јачању ноге, тренинзи нису ништа мањег интензитета за централног бека Црвене звезде.

– Када сам са саиграчима у теретани и истежем се, знају да кажу да сам дошао само да одморим. Баш напротив, радим веома на опоравку, интензивно и напорно се спремам. Таква је повреда да мора снажно да се ради, али немам ништа против тога јер волим да тренирам. Надам се најбољем.

Медицински део стручног штаба ради даноноћно са Урошем Спајићем како би се црвено-бели штопер што пре вратио у строј.

– Јесте, увек су уз мене. Стварно су предани послу. Никола Тодорић „Бели“ је увек са мном, заправо сви су стално присутни. Није досадан, али тек је почетак припрема видећемо како ће бити при крају. Задовољан сам целокупним функционисањем екипе.

Током првог мандата у Цвеној звезди, Спајић је такође боравио на припремама у Турској са нашим клубом, те је уследила компарација између тадашњих и овосезонских припрема.

– Црвена звезда се променила од тада, то је дефинитивно. Калиста је остала исто лепа као што је била. Вежу ме успомене и сећања, али у суштини мало се ствари променило у Турској. Ради се напорно, припремамо се за други део сезоне како би све прошло како треба и да потврдимо тренутну позицију титулом. Те 2012. године од тренутних саиграча са мном је био и Срђан Мијаиловић.

За стаменог дефанзивца не постоје припреме ниског интензитета.

– Припреме слабог интензитета нису добре и после одмора нема тренирања у лаганом ритму. Умор је нормалан, јер је сам почетак. Биће још таквих тренинга, али ћемо их лакше подносити.

Говорио је Урош Спајић о очекивањима када је у питању припремни период.

– Још увек је рана фаза, где је најбитније да се екипа физички припреми. На томе је акценат. Касније долазе контролне утакмице кроз које ћемо улазити у ритам. Не сумњам да ће бити све како треба, имамо услове за рад, квалитет и очекујем да будемо прави.

Репрепрезентативац Србије верује да ће се веома брзо наћи на терену у црвено-белом дресу.

– Надам се, имајући у виду темпо опоравка, да ће бити брже него што је предвиђено. Форсирао сам ранији повратак на терен због Светског првенства, јер сам имао велику жељу да будем део репрезентације. Међутим, није било реално и опоравак се успорио. Тренутно не журим, нема потребе за тим. У најгорем случају ћу бити почетком априла спреман, али очекујем да буде много раније.

Радује момка рођеног 1993. године што је снажна конкуренција на његовој позицији и истиче да Звезда има одличне играчи на месту штопера.

– Момци раде одличан посао. Са Александром Драговићем сам се сада упознао, Немању Милуновића познајем од раније, Страхињу Ераковића сам први пут упознао на окупљању репрезентације. Имамо квалитет, а конкуренција не мањка нити шкоди.

Да ли ће трема бити присутна код Уроша Спајића када поново буде заиграо на стадиону „Рајко Митић“ је било незаобилазно питање за дете Црвене звезде.

Зависи од утакмице и тог момента. Када постоји тензија то се осети. Звезда је велики клуб и када су важне утакмице нормално да постоји тензија на терену. Као дете Црвене звезде сам научен да се носим са тим. Видећемо како ће бити после повреде, да ли ћу бити нервознији. Надам се да нећу. Најважније је да будем 100 посто физички спреман, да се осећам комотно на терену, самопоуздање да буде ту и не сумњам да ћу бити на нивоу – закључио је Спајић.

Током рубрике где црвено-бели навијачи постављају питања Урошу Спајићу путем друштвене платформе Инстаграм, могли смо да чујемо одговоре на многа интересантна питања. Присетио се рођени Београђанин када је то први пут гледао утакмицу Црвене звезде, а потом је са нашим навијачима поделио са којим је то саиграчима у контакту из првог мандата, као и са ким сад од актуелних играча Звезде проводи највише времена.

Вратио се више од 10 година уназад Спајић и сетио се свог дебија и утакмица када је тек из Звездине академије фудбала прекомандован у први тим, а уз то поделио са нашим гледаоцима да има факултетско образовање. Која песма посебно мотивише Уроша Спајића, колико му значе поруке навијача, као и остале занимљиве рубрике у оквиру нашег студија из Анталије можете погледати на нашем јутјуб каналу.

The post Спајић: Почео сам да трчим, опоравак иде одлично appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment