Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда у Анталији – Брзом транзицијом до поготка

Фудбалери Црвене звезде су одрадили пети тренинг на припремама у Анталији, који је стартовао у 17 часова и 30 минута по локалном времену, а акценат је био усмерен на завршницу.

По узору на претходни тренинг поподневни рад на теренима спортског центра „Калиста“ је трајао 90 минута. Током целокупног тренинга радило се искључиво са лоптом, а то је у великој мери пријало црвено-белим момцима после јутарњих истрчавања у високом ритму.

Уводна активација је протекла на центру терена, где су се играчи са лоптама загревали уз бројне варијације вежби које су задаване од стране стручног штаба. Након загревања прешло се на саму срж поподневног рада. Фудбалери су били подељени у две групе, а пред казненим просторима на обе стране терена постављени су чувени „манекени“. Отпочео је рад на завршници, а „пуцало“ је пред оба гола приликом удараца изабраника Милоша Милојевића.

Главни фокус је био на ефектној транзицији, тачније брз долазак у завршну трећину терена где се од играча захтевало „муњевито“ решење и пас на бок. Центаршутеви крилних фудбалера су долазали са леве, односно десне стране терена. Похвале су се чуле од комплетног стафа, а у самој завршници поред офанзивних фудбалера речи хвале су биле упућене и нашим голманима који су такође бележили сјајне интервениције.

Последња трећина тренинга је била резервисана за игру на два гола, али са бројним техничко-тактичким захтевима. Уз то бројне идеје су имплементиране од стране главног тренера Црвене звезде који је непрестано давао савете својим фудбалерима.

Наше момке сутра очекује излазак на терен у јутарњем термину, док ће у послеподневним часовима имати заслужен одмор.

The post Звезда у Анталији – Брзом транзицијом до поготка appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment