Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет дочекује Реал (уторак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у уторак екипу мадридског Реала у утакмици 18.кола Евролиге.

Утакмица за коју као и за мечеве са Жалгирисом, Арманијем, Барселоном… влада огромно интересовање (карте распродате) игра се у хали „Александар Николић“ са почетком у 19 часова.

Црвено-бели се налазе у серији утакмица, а након победа у Валенсији и Скопљу, ово је први меч „дуплог кола“ који ће се играти у Београду (четвртак Монако 19х).

Времена за одмор након велике победе у Валенсији и обављеног задатка у Скопљу нема, екипа је у понедељак одрадила тренинг опоравка, а у госте стиже тим који има само један задатак, да се поново нађе на Ф4 Евролиге.

У првој утакмици ове сезоне Реал је победио у Мадриду 72:56.

Тренер КК Црвена звезда Мериданбет Душко Ивановић:
– Ми смо екипа која мисли да може да победи свакога, иако играмо против вероватно најкомплетније екипе у Европи. Имају висину, брзину, квалитет, изванредан шут, не само мали играчи, већ и четворке, дугачку клупу… Веома је тешко играти против њих, али уз помоћ наше публике која ће нас бодрити величанствено као и сваки пут до сада, ми ћемо покушати као и увек. Кажем пре сваке утакмице да мислимо да можемо да победимо, ништа се не мења ни за уторак.

Бранко Лазић: – Нова утакмица, трећа у 5 дана, играмо код куће, имаћемо подршку и пуну халу што је најбитније! Изузетно тешка утакмица, сви знамо како Реал игра, брзу кошарку са доста контакта, на нама је да одговоримо на најбољи начин, такође контактом, и надам се да ћемо забележити победу. Драго ми је што имамо велику подршку, то ће нам помоћи, играмо велики број утакмица у кратком временском периоду, и та подршка са трибина јако пуно значи.

Црвена звезда Меридианбет и Реал Мадрид имају дугу историју дуела. Памте се мечеви у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у сезони 1987-1988, велики дуели у Евролиги кои трају већ деценију, 17 тројки у победи Црвене звезде у Мадриду децембра 2017.године и тројка Пере Антића, 6 блокада и чврста одбрана у новој победи у Мадриду 2021 79:77.

Пред Звездом је нова епизода у историјату дуела са Реалом, овога пута у крцатој хали „Александар Николић“!

Капије дворане биће отворене два сата пре почетка утакмице, КК Црвена звезда Меридианбет позива све који долазе на утакмицу да дођу раније како би се избегле непотребне гужве посебно због детаљних прегледа на улазима.

The post Црвена звезда Меридианбет дочекује Реал (уторак, 19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment