Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бадње вече и Божић у домовима Звездиних првотимаца

Божић као најрадоснији српски празник буди најлепше емоције код свих људи који исповедају православну веру. Изузетно је значајан 7. јануар и у животима наших младих фудбалера Јована Мијатовића и Стефана Лековића који су за клупски сајт говорили о обичајима којих се сваке године придржавају, али и истакли да је празник проведен са породицом од непроцењиве вредности.

Талентовани дефанзивац Стефан Лековић је истакао да заједно са породицом сваке године са нестрпљењем ишчекује божићне празнике.

Сваки Божић проводим у кругу породице, као и Бадње вече када поред камина палимо бадњак. Ујутру, наравно заједно доручкујемо, а затим остатак дана уживамо у празничној атмосфери. Такође волим да са другарима одем по бадњак, док сам раније то чинио са члановима породице. Ипак дефинитивно, омиљени обичај који сваке године испоштујемо за Божић је тражење парице. Ранија нисам био толико успешан, углавнон је мама та која извуче новчић, међутим прошле године сам ипак био најсрећнији, надам се да ће тако бити и ове. Честитао бих свим звездашима Божић и све најбоље пожелео њима и њиховим породицама – истакао је Стефан Лековић.

Српски и православни обичаји се поштују и у породици Мијатовић у којој је одрастао један од најперспективнијих младих нападач, од недавно и Звездина деветка.

Последње две године сам ишао по бадњак, трудим се да на тај начин испоштујем обичаје, али и проведем квалитетно време са породицом. Једва чекам да сазнам ко ће извући новчић из честице, надам се да ћу то бити ја, с обзиром да је последње три године моја мајка била најуспешнија. Што се тиче Бадње вечери посећујем сваке године цркву Светог Јована и припремамо печеницу у током целог дана. Такође на дан Божића после доручка одлазимо као положајници у посету баби, деди, теткама где обавезно ручамо. Овом приликом бих још једном честитао свим навијачима Црвене звезде божићне и новогодишње празнике уз жеље да их прославе у здрављу, срећи и весељу – поручио је Јован Мијатовић.

The post Бадње вече и Божић у домовима Звездиних првотимаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment