Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Митровић и Азаров међу најперспективнијим играчима света

Фудбалски клуб Црвена звезда у својим редовима има два играча које је позната фудбалска опсерваторија ЦИЕС сврстала међу најперспективије фудбалере до 21 године, а реч је о везном играчу Стефану Митровићу и левом беку Иракли Азарову.

Према истраживању међународне фудбалске опсерваторије ЦИЕС, 200 најперспективнијих играча који су рођени од 1. јануара 2002. године су издвојени на основу различитих параметара. Укупно двадесет категорија је разматрано, од минута проведених у игри, креираних прилика, удараца према голу противника, тачних додавања, одузетих лопти и освојених дуела, како ваздушних, тако и оних на тлу у фази одбране и напада, па све до цена које су израчунате на основу статистичког модела ове фудбалске опсерваторије.

Свака категорија је обухватила листу топ 10 најбољих играча, а у две категорије су се нашли брзоноги Стефан Митровић и репрезентативац Грузије Иракли Азаров.

Звездин вундеркинд Стефан Митровић је заузео осму позицију топ листе, као један од најсвестранијих играча који покривају позицију левог крила. Момак рођен у Крушевцу је пажњу европских и светских фудбалских стручњака скренуо партијама у Лиги Европе ове сезоне, где је постигао два гола у групној фази. Поред Митровића, на листи су се нашли и млади играчи из Манчестер Јунајтеда, Бајер Леверкузена, Волфсбурга, Копенхагена, Њујорк Ситија, Краснодара…

Са друге стране Иракли Азаров се нашао на петом месту категорије која се односи на офанзивне леве бекове. Бивши играч Динамо Батумија је у Црвену звезду стигао као један од најперспективнијих играча у домаћем шампионату Грузије, као и репрезентативац. Испред Звездиног Грузина нашли су се фудбалери из Нанта, Брижа, Ремса…

The post Митровић и Азаров међу најперспективнијим играчима света appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment