Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Букари постигао најлепши гол у 2022. години

Много лепих голова постигли су фудбалери Црвене звезде током календарске 2022. године и остварили бројне тријумфе. Према избору наших навијача који су гласали путем црвено-беле апликације, за најлепши погодак у години изабран је гол Османа Букарија против вечитог ривала.

Изузетно су били ефикасни Звездини првотимци у свим такмичењима. Наступајући у домаћем шампионату, Купу Србије, као и Лиги Европе могли смо да се радујемо много пута када би неко од наших фудбалера био прецизан.

У избор за гол године су ушли: Александар Катаи на утакмици Црвена звезда – Партизан (2:1), Кингс Кангва на утакмици Црвена звезда – Радник (6:0), Осман Букари на утакмици Партизан – Црвена звезда (1:1), Мирко Иванић на утакмици Младост ГАТ – Црвена звезда (0:4) и Гелор Канга на утакмици Црвена звезда – Ференцварош (4:1).

За најлепши и најефектнији погодак у 2022. години изабран је са чак 487 гласова погодак Османа Букарија у 168. вечитом дербију. По мишљењу многих навијача брзоного Звездино крило је постигло најлепши погодак на гостујућем терену највећег ривала још од чувеног гола Небојше Крупниковића маказицама у 99. дербију по реду. После корнера и интервенције дефанзиваца противника, на ивици шеснаестерца је дочекао одбитак репрезентативац Гане. Жаргонски речено лопта му је “села” на левицу којом је Букари послао просто неодбрањив ударац за делиријум црвено-белих навијача.

Најближи Букарију по вашем избору је био Гелор Канга са 341 гласом. Навикли смо од омаленог везног фудбалера на евро поготке, а у Лиги Европе наш првотимац је просто бриљирао. Осетио је Канга да има простор као и позицију за ударац и сјајним шутем са 30 метара још једном је доказао да има топ у нози. Подсетио је све заљубљенике у Звездине боје овај гол на онај против Краснодара на Маракани.

Трећу позицију са 239 гласова заузео је Звездин Магико. Још једна утакмица против вечитог ривала где је Александар Катаи посуо чаролију по травнатом тепиху нашег стадиона, тада у финалу Купа Србије.

Четврто место са 165 гласова је припало Мирку Иванићу за гол против екипе Младост ГАТ у Новом Саду где смо славили убедљиво са 4:0, док је погодак Кингса Кангве против Радника у Суперлиги Србије подржало 87 звездаша.

The post Букари постигао најлепши гол у 2022. години appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment