Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Храбра Звезда поражена од моћне Новаре

Први пут после девет година, Црвена звезда је одиграла меч групне фазе Лиге шампиона пред својим навијача и доживела частан пораз од фаворизоване Новаре. После 73 минута игре у дворани СЦ Вождовац на Бањици, Италијанке су оствариле максималну победу резултатом 3:0, по сетовима 25:17, 25:20, 27:25.

Иако са две тинејџерке у постави, екипа Ратка Павличевића је приказала допадљиву игру, а гошће, са најјачом поставом, ознојиле су дресове да би дошле до друге победе у Ц групи Лиге шампиона.

Почетак меча донео је изједначену игру, до резултата 8:8, а онда су искусније гошће појачале игру у одбрани и захваљујући Туркињи Ебрар Каракурт, брзо стекле пет поена предности (10:15). До краја сета, Италијанке су зналачки сачувале предност, која је до краја увећана на максималних +8 (25:17).

Други сет је већ донео бољу игру црвено-белих, које су посебно добром игром у завршници сета, измамиле аплаузе домаће публике. Тара Таубнер је успевала да уздрма одбрану Новаранки, а са друге стране, поене је низала већ поменута Каракурт и расположене Кенија Каркасес, као и Мекензи Адамс.

У последњем сету виђена је и највећа борба. Помало неочекивано, јер су „Кирикела и другарице“ повеле 17:8, али је увођење резервиста коштало нерава гостујућег тренера Стефана Лаваринија. Звезда је заиграла сјајно, искусна Ана Живојиновић је кажњавала сваку грешку Италијанки, па је у завршници дошло до игре на разлику.

Од вођства Новаре 23:20, црвено-беле су стигле до изједначења – 23:23, али су Италијанке имале сет лопте. Искористиле су на крају трећу, захваљујући сјајном блоку Вареле Гомез, за другу радост у групној фази Лиге шампиона.

У екипи Црвене звезде најефикаснија је била Тара Таубнер са 18 поена, док је Ана Живојиновић додала 12. Код гошћи из Новаре, блистала је Ебрар Каракурт са 25 поена, док су Адамс Мекензи и Кенија Каркасес додале по 10.

Црвена звезда ће у трећем колу групне фазе такмичења на мегдан немачком Потсдаму, а тај меч је на програму у четвртак, 12. јануара у Београду.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде после утакмице је истакао:

Честитам Новари на победи, показали су колико су добра екипа. Био је ово један велики залогај за нас. Девојке су имале мотива, жара. У прва два сета играли смо колико су нам је то противник дозволио, међутим нисмо губили наду. И поред тога што смо губили, после неких њихових измена, показали смо да можемо нешто. Ипак, морамо још доста да радимо да бисмо дошли до тог нивоа. То је идеја и не би требало одустајати од тога. Желим да сваки пут објасним девојкама да могу да одиграју тако, само су нам потребне овакве утакмице и да осетимо сву ту јачину ривала.

У првој постави Црвене звезде биле су и две изузетно млaде девојке Симона Матеска и Тара Таубнер.

Симона није добијала шансу, ето погодило се да против Новаре добије. И за њу је то велики залогај, а ја сам јој то рекао тек пред утакмицу, да ће да игра. Тара је већ играла. Нису била уплашене – рекао је Ратко Павличевић.

Симона Матеска (17), први пут је почела утакмицу, а тренер Ратко Павличевић указао јој је поверење против Новаре.

Честитам мојој екипи оставиле смо срце на терену. Ово можда није било довољно да трећи сет решимо у нашу корист, али верујем да је свака дала свој максимум. Сјајно је играти против екипе као што је Новара. Ово је мени био први пут да сам почела утакмицу, јако сам била узбуђена због тога. Трема је била присутна. Наравно позитивна.

Тара Таубнер, добро је одиграла против Новаре, међутим то није било довољно за славље. Ипак, меч је завршила са одличних 18 поена.

Честитам мојој екипи на доброј партији и борбеној утакмици. Надам се да је публика уживала. Прошле сезоне смо успеле да изборимо пласман у Лигу шампиона и јако смо срећне због тога. Ту смо да се боримо и пружимо најбоље што можемо, па како буде. Нисам неко ко има страх, идем главом кроз зид па како буде. Остаје жал за овом трећим сетом јер смо га имале у својим рукама. Ипак, нисмо успеле да издржимо притисак. Надам се да је публици било лепо на нас гледа – рекла је Таубнер.

The post Храбра Звезда поражена од моћне Новаре appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment