Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи најбољи играч Суперлиге

Фудбалери Црвене звезде су и ове полусезоне у домаћем првенству били на висини задатка о чему сведочи и бодовна предност у односу на вечитог ривала. Навијачи су навикли на бриљантне партије Александра Катаија у првом мандату у нашем клубу, али је искусни везни играч класу потврдио и по повратку у Црвену звезду, те је и ове полусезоне према статистичкој платформи Инстат био најбољи играч Суперлиге Србије.

Звездин магико је својим сјајним издањима током првог дела сезоне 2022/23 на 18 одиграних утакмица обезбедио Инстат индекс који износи 251. Иза себе је оставио Милуновића и Кангу који су заузели другу и трећу позицију, а важно је поменути да се у првих 20 најбољих играча статистички, нашло чак 10 првотимаца Црвене звезде.

Најбољи је био Катаи када су у питању ударци у оквир гола, са 39 посто успешности. Од 72 шута која је момак из Србобрана упутио ка голу противника, 28 је ишло у оквир. Противнички голмани су имали ове полусезоне у многобројним ситуацијама савезнике у виду пречке и стативе, с обзиром да је Катаи у претходних шест месеци пет пута затресао пречку или стативу ривала.

У самом врху је Звездин магико био и када је у питању сегмент учествовања у нападу. Заузео је другу позицију када говоримо о том параметру са 44 процента, док се одмах иза њега нашао Мирко Иванић, а управо сарадња ове двојице фудбалера је безброј пута донела радост звездашима.

Славили су током јесењег дела сезоне верни навијачи црвено-белих прелепе поготке Звездине десетке, којих је било управо као што и број на дресу каже 10. Тим учинком је Катаи обезбедио позицију трећег стрелца Суперлиге Србије. Успешан је био везни играч наше екипе и када су у питању асистенције. Чак пет пута је Катаи упослио саиграче и на тај начин заузео место петог најбољег асистента домаћег првенства, док је најуспешнији у лиги био Мирко Иванић са девет асистенција.

Момак из Србобрана је био и те како офанзивно расположен па се може похвалити и са 60 процената успешних додавања у противнички казнени простор. Кључна додавања су такође значајан део игре Катаија који је по овом параметру био други најбољи фудбалер домаћег првенства са 52 процента успешности, од 44 чак 23 додавања су била прецизна.

Међу 20 најбољих фудбалера је Катаи био у дуелима у фази напада са 46 посто успешности, као и када су у питању дриблинзи са учинком од 54 процента.

Провео је Звездин везни играч у току ове полусезоне 1355 минута на терену и још једном потврдио класу, а навијачи су имали пилику да уживају у магији наше десетке, од које се ништа мање не очекује ни на пролеће.

The post Катаи најбољи играч Суперлиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment