Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Миха у Риму испраћен у легенду

Легендарни играч Црвене звезде, српског, европског и светског фудбала, рођени шампион Синиша Михајловић је данас сахрањен на гробљу дел Верано у Риму, које је основао Наполеон за своје војнике.

Бројни пријатељи, чланови породице, бивши саиграчи, навијачи и поштоваоци лика и дела непоновљивог Синише Михајловића су се данас опростили од легендарног Михе.

Опело је одржао Владика Андреј, епископ швајцарско-аустријски и италијанско-малтешки, симболично на дан када је Синиша обележавао крсну славу Светог Николу, али је управо и на стадиону у Барију који носим назив по овом свецу остварио највећи успех и попео се на кров Европе са његовом Звездом.

Црвена звезда је у суботу и недељу отворила књигу жалости у коју су имали прилику да се упишу сви они који су волели и поштовали Михајловића, а затим у недељу и организовала комеморацију за једну од највећих легенди нашег клуба. Поштовање Михи су указали и функционери Звезде председник клуба Светозар Мијаиловић, као и генерални директор Звездан Терзић који су присуствовали сахрани и испред клуба положили венац, али и на ковчег црвено-бели дрес са бројем 11 који је Михином срцу био најдражи.

Феноменални извођач слободних удараца, људска и играчка величина, наш Миха је испраћен у легенду нешто мало после 13 часова и 30 минута, оставивши иза себе неизбрисив траг како у Црвеној звезди, тако и у светском фудбалу.

The post Миха у Риму испраћен у легенду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment