Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ивићева пета улепшала тријумф омладинаца

У заосталој утакмици 11. кола Омладинске лиге Србије, Црвена звезда је савладала Рад са 3:1, чиме су пулени Зорана Рендулића уписали још један тријумф. Најлепши потез на мечу виђен је у 13. минуту када је Давид Ивић петом постигао гол, а у стрелце су се још уписали разиграни Матеја Радоњић и капитен Стефан Пиргић. Дистрибуирао је лопте на сјајан начин и два гола „наместио“ Лука Бошковић, а партију је асистенцијом употпунио и Пиргић.

Црвена звезда – Рад 3:1 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Ивић у 13, Радоњић у 28. и Пиргић у 75. минуту за Црвену звезду, а Радовановић у 23. минуту за Рад.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Матић, Вукичевић, Марић (од 83. Голдин), Мимовић (од 46. Радујко), Видојевић, Пиргић, Радоњић (од 74. Брајић), Бошковић, Стојсављевић (од 67. Фајсал), Ивић (од 78. Никчевић).

Рад: Стевановић, Такер, Константинов, Рупар, Вукомановић, Репац (од 83. Д. Николић), Крстић (од 83. Пахомов), Радовановић (од 77. А. Николић), Поповић, Петровић (од 67. Вујовић), Попесковић.

Стрпљиво су градили игру омладинци Црвене звезде и стигли до поготка из прве конкретне прилике. Играо се 13. минут када је Марић упослио Пиргића, а он упутио оштар пас у петерац где је Давид Ивић петом захватио лопту и „шмекерски“ матирао Стевановића. Потез је изазвао велике аплаузе присутних на трибинама терена иза југа Маракане, али су гости убрзо изједначили. Играо се 23. минут када су контру наплатили поготком фудбалери Рада, а акцију је крунисао Радовановић који се најбоље снашао у петерцу нашег тима.

Наставила је Звезда да прети, а у 25. минуту је Ивић после одличне лопте Бошковића могао да погоди главом, али је Стевановић парадом послао лопту у корнер. Дистрибуирао је Бошковић и два минута касније, а овог пута се акција завршила голом. Одлично је вихорни везиста са десног бока послао лопту на десетак метара од гола где је утрчавао Матеја Радоњић и сјајно матирао Стевановића. Милиметри су делили Пиргића да у 31. минуту стигне до лопте коју је послао Стојсављевић и пошаље је у небрањени део мреже, а Рендулић је могао да буде задовољан реакцијом својих пулена који су после изједначења, наставили да нападају и брзо поново дошли до вођства. Ређале су се шансе наших јуниора, па су тако и Ивић и Стојсављевић могли да додатно увећају предност нашег тима, а поново је Рад чекао контре или пад концентрације Звездине одбране, како би запретио. Био је то случај у 42. минуту, али је Поповић из петерца гађао преко гола…

Често се Видојевић спуштао у последњу линију, па је у неким тренуцима деловало да наши омладинци играју са три штопера и два бека који практично стоје на половини противника. Статива коју је погодио Репац у 60. минуту као да је „пробудила“ све актере на терену, с обзиром на то да се мирније ушло у друго полувреме.

Ударац Видојевића главом из 66. минута завршио је преко пречке, а Радоњићеве бравуре на средини терена у којима је протурао лопту кроз ноге противника, показивале су да Звезда има пуну контролу над утакмицом. Поново је Бошковић деловао као асистент када је у 75. минуту одлично центрирао из слободног ударца на прву стативу, где је спремно чекао Стефан Пиргић и главом лобовао истрчалог Стевановића.

The post Ивићева пета улепшала тријумф омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment