Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Легенде Маракане | Љупко Петровић

У новој епизоди емисије „Легенде Маракане“ доносимо вам разговор са Љупком Петровићем, једним од највећих тренера које је Црвена звезда имала и човеком који се златним словима уписао у богату историју европског фудбала када је са нашим клубом постао првак Старог континента.

Сваки звездаш зна за Бари, а вечите дебате око тога ко је био најбољи играч те чувене Звездине генерације трају и трајаће. Ипак, човек који је све то посложио и од групе фантастичних појединаца направио тим у сваком смислу те речи био је Љупко Петровић. Иако је као играч био нападач, његове екипе одликовала је дисциплина и одговоран фудбал, што је на крају довело до тога да Звезда под његовом тренерском палицом оствари највећи успех у историји клуба.

Љупко Петровић је рођен 15. маја 1947. године у Великој Брусници, а фантастичној тренерској, претходнила је врхунска фудбалска каријера. Као играч није имао ту привилегију да носи Звездин дрес, али као тренер је у чак три наврата седео на клупи нашег клуба. О томе колико је био добар стратег јасно говори чињеница да му је тренерска каријера трајала скоро пет деценија. Тона искуства уз невероватно познавање фудбалске материје…

Звездаши, уживајте!

The post Легенде Маракане | Љупко Петровић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment