Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Павличевић: Поносан сам на девојке

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде сијао је од среће после још једне победе против Кацита и пласмана у групну фазу у Лигу шампиона.

– Честитао бих мојим девојкама на победи,  поносан сам на њих.Очекивао сам да ће ово бити захтевна утакмица. Цела прича и припрема је била да нема никаквих калкулација, него једноставно као и увек да идемо на победу. Били смо борбени до краја, имали смо добар став и то нам се исплатило. Поносан сам на девојке јер су успеле да изборе групуфазу Лиге шампиона, која ће за нас и сам имиџ клуба значити доста. 

Први противник биће вам Вакифбанк из Турске, како вам се чини генерално група?

Лепо је играти са таквим екипама. Желимо да се надмећемо, знамо да нисмо фаворити. То ће бити једно лепо искуство за нас. Идемо сет по сет, утакмицу по утакмицу – закључио је Павличевић.

Божица Марковић, одиграла је још један фантастичан меч. Волила је свој тим до групне фазе Лиге шампиона, а са осмехом на лицу после утакмице је рекла:

Честитам екипи Калцитра на изузетној борби, како у Београду, тако и у Словенији. Ради се о квалитетној екипи, дуго смо спремале овај меч и знале смо да ће бити тешко. Пре свега бих хтела да честитам мојој екипи на великој борби и пожртвовању. Оставиле смо срце на терену, радиле смо за ово. Радујемо се много што смо ушле у групну фазу Лиге шампиона – истакла је Божица Марковић.

Осврнула се затим млада одбојкашица Црвене звезде и на своју игру.

Помогле су ми саиграчице да имам овакав учинак, без њих то не бих могла сама. Ипак сам ја средњи блокер и само завршавам посао мојих саиграчица и ставим „машницу“ за крај. Даћемо све од себе у Лиги шампиона, све су то квалитетни противници. Биће нам част да одмеримо снаге са таквим екипама. Време је да буде и пуна Бањица, много нам значи подршка публике – закључила је Божица Марковић.

Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде имала је разлога за задовољство после велике победе на Бањици:

– Стварно смо права екипа. Чак и девојке које нису биле у стартној постави, показале су да можемо да рачунамо на њих. После осам година поново смо у групној фази Лиге шампиона, чекају нас јаки противници, ту смо да се доказујемо. Верујем да ћемо играти лепу одбојку. Ако будемо оставиле срце на терену и уколико се будемо борили као против Калцита, све је могуће. Надам се да ћемо бити здраве и да ћемо пружити добру одбојку.

The post Павличевић: Поносан сам на девојке appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment