Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Црвена звезда у Лиги шампиона

Одбојкашице Црвене звезде после девет година играће у групној фази ЦЕВ Лиге шампиона. Победом и у реваншу друге рунде квалификација против словеначког Калцита резултатом 3:1 (25:15, 22:25, 25:15), Београђанке су „изабрале“ Ц групу, у којој ће од 7. децембра за ривале имати Вакифбанк (Турска), Новару (Италија) и Потсдам (Немачка).

Са друге страни, екипа из Словеније, имаће још једну прилику да се докопа групне фазе ЛШ, пошто ће у баражу играти са пораженим из двобоја Тенерифе – Вашаш (први меч 3:0 за Мађарице).

У прелепој атмосфери дворане СЦ Вождовац на Бањици, Црвена звезда је много боље почела меч против борбених одбојкашица из Камника.

Од резултата 8:8, на сервисе Божице Марковић, Београђанке су у серији од 5:0 стекле значајну предност (13:8), што је, испоставиће се, било недостижно за Словенке. Блистала је у овом периоду игре средњи блокер Божица Марковић, која је освојила чак осам поена, а још пет је додала Тара Таубнер.

Након почетних 6:6, екипа Калцита је појачала сервис и уз одличан блок, стекла пет поена предности (13:8), кад је Ратко Павличевић узео први тајм-аут. То није зауставило расположене Словенке, које су отишле и на „плус 8“, па су водиле 16:8, а нешто касније и 19:11, али је добра игра Црвене звезде у завршници и прилазак на само два поена заостатка (20:22), био заправо замајац шампионкама Србије за трећи сет, у којем је пала и коначна одлука о победнику овог двобоја.

Снажно су кренуле црвено-беле, повеле 8:4, па 12:6, што је натерало тренера Калцита Грегора Розмана да потроши оба тајм-аута. Ни то није зауставило екипу Ратка Павличевића, која је наставила да игра на високом нивоу, недостижном за шампионке Словеније. Коначних 25:15 и освојени бод из другог меча значили су да ће Београђанке играти у групној фази Лиге шампиона.

Четврти сет била је прилика за оба тренера да пруже шансу и играчицама са мањом минутажом, па је публика на Бањици могла да види пуно младих одбојкашица, пред којима је светла будућност. И у таквом односу снага, Црвена звезда је славила резултатом 25:21.

У екипи Црвене звезде, Божица Марковић је освојила 17 поена, Исидора Родић 11, а Ана Живојиновић 10. Код екипе Калцита, Наја Боиса је освојила 13 поена, а Маша Пуцељ 12.

Црвена звезда ће у 1. колу Ц групе Лиге шампиона гостовати европским и светским шампионкама, екипи Вакифбанка, а тај меч је на програму у Истанбулу 7. децембра.

Спортско друштво Црвена звезда честита одбојкашицама, стручном штабу и менаџменту Одбојкашког клуба Црвена звезда на пласману у Лигу шампиона и жели пуно среће у наставку такмичења.

The post Црвена звезда у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment