Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Из угла статистике – Канга задржао европски ниво

Фудбалер који се према статистичкој платформи ИнСтат највише истакао у јучерашњем мечу против Монака, када је реч о Црвеној звезди је Гелор Канга са забележеним индексом 289.

Од Канге је бољи учинак имао само Фоланд који је забележио индекс 301, рачунајући све актере на јучерашњем мечу, што значи да је Габонац поново био централна фигура нашег тима. Канга је у готово свим параметрима био у врху, а кренућемо од освојених дуела. Канга је укупно осам од 13 дуела освојио, по чему је уз Букарија који је такође у осам наврата изашао као победник из контакта, предњачио у Звезди. Канга је пресекао пет лопти (неприкосновени Милуновић је чак у 16 наврата зауставио противнике), док је учествовао у чак 87 напада и упутио 49 прецизних додавања (86 посто), а кад се узме у обзир да су готово сви његови пасови унапред, заиста је утисак да је господарио средином терена. Често су га и саиграчи тражили као решење па је примио укупно 51 додавање, док је једини бољи био Милуновић код кога је лопта дошла 67 пута.

Најбољи у нашем тиму је био када је реч о атаковању противничког гола, о чему говори и да се једини у нашем тиму уписао у стрелце. Упутио је и два шута у оквир гола из игре, по чему је био најбољи у редовима Звезде, а најчешће је комбиновао са Милуновићем са којим је разменио 18 додавања. Неприкосновен је био и у изнуђивању фаулова, па је укупно четири пута направљен прекршај над њим, а имао је и два успешна дриблинга. Ипак, најбољи дриблер код нас на синоћњој утакмици био је Букари који је то седам пута учинио.

The post Из угла статистике – Канга задржао европски ниво appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment