Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Пораз црвено-белих у Монаку

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз овога пута на изузетно тешком гостовању Монаку 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24).
Црвено-бели су се практично цео меч добро држали, међутим на крају је велики индивидуални квалитет домаћина пресудио у овом мечу.
Најефикаснији појединац у Звезди је био сјајни Филип Петрушев који је меч завршио са 16 поена уз 12 скокова и 4 асистенције (ПИР 27). Двоцифрени су били још Бентил са 14 и Недовић са 13 постигнутих поена.
Наши кошаркаши имали су велику подршку својих навијача у хали што им је дало огроман ветар у леђа за добро отварање утакмице. Чврстом игром у одбрани уз паметан напад Звезда је дошла до ране предности 8:11 и већ у том моменту се цела прва петорка уписала у стрелце. Велики број промашених слободних бацања коштао је нашу екипу веће предности. У наставку се играло изузетно агресивно уз кош за кош, те се вођство смењивало на обе стране. Црвена звезда је на прву паузу отишла са два поена предности, захваљујући тројци Стефана Марковића уз звук сирене (17:19).
Пад у игри Звезде је уследио на старту друге деонице где је Монако успео да поврати предност на своју страну прво (22:20), а потом преко својих високих играча (28:24). Црвено-бели су имали одговор на овај налет домаћина, те су се преко Бентила и Петрушева поново вратили на само поен заостатка (32:31). Међутим, серија Монака 6:0 у самој завршници деонице коштала је нашу екипу већег заостатка на полувремену (38:31).
Бен Бентил је поентерски предводио црвено-беле са 7 поена, док је Недовић додао 5. Најбољи скакач је био Петрушев са 6 ухваћених лопти.
Друго полувреме је кренуло изузетно добро по нашу екипу јер је Бен Бентил са серијом од осам поена врло брзо вратио резултатски егал (38:38). Уследио је брз одговор домаћина који је у наставку поново добро заиграо пре свега преко Џордана Лојда који је у овој деоници убацио 11 поена. Црвено-бели ипак нису дозволили екипи Монака да направи осетнију предност, те се у последњу четвртину отишло при резултату 59:53.
Црвена звезда је наставила да пружа велики отпор, те се у неким моментима чинило да преокрет није далеко. Међутим, како се ближио крај меча домаћин је играо све боље и боље, а Звезда је полако остајала без решења на оба краја терена. Монако је на крају привео утакмицу крају (85:77).
Кошаркаши Црвене звезде имали су велику и бучну подршку од скоро 400 навијача црвено белих који су се нашли на трибинама дворане у Монаку.
КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 5, Лазаревић 7, Лазић 2, Мартин 2, Добрић 3, Ивановић 2, Илић, Недовић 13, Марковић 8, Петрушев 16, Бентил 14;
Монако: Џејмс 21, Лојд 20…
Екипа Црвене звезде враћа се у суботу у Београд, а следећи меч игра на свом паркету против Задра у понедељак, док у Евролиги следи ново гостовање у изузето тешком распореду и пут у Истанбул на утакмицу са Фенербахчеом.

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE нов 5, 2022 at 18:11

SVAKA EKIPA OZBILJNA IMA U EKIPI DVA EXTRA IGRAČA(loyd,džejms) I OSTALE PROSEK..MI TO NEMAMO I ZATO SMO SAMO SLUZILI ZA SPRDNJU U EVROPI..IMAMO TRI POLU IGRAČA NEDOVIĆ,VILDOZA I BENTIL I TO JE TO,A TO JE DOVOLJNO SAMO ZA FENJER

Reply
Dragan нов 6, 2022 at 02:29

Nedelja jutro, a ovaj Šumenko od trenera je još uvek na nasoj klupi!!??

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2022 at 11:15

PA VEŽBA ČOVEK,DOK SE NAUČI

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 5, 2022 at 18:09

DOBRO,NIŠTA STRAŠNO JEL JE TO SIGURICA..SKROMAN OTPOR ZA POSLEDNJE MESTO..IDEMO DALJE

Reply
R O DJ E N I нов 5, 2022 at 13:52

Nije problem tim, moze se napaviti petorka koja svakoga moze dobiti! Problem je ova nasa luda koja pravi letece izmene, ko hokej da igramo i ubija i moral i ritam igracima! ZVEZDA JE ZIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE!

Reply

Leave a Comment