Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звезда славила у Камнику, у уторак напад на Лигу шампиона

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Калцит у Камнику резултатом 3:1, по сетовима 25:21, 25:19, 13:25, 26:24 у првом мечу друге рунде квалификација за групну фазу Лиге шампиона.

За пласман у Ц групу европске елите, у којој су већ Вакифбанк (Турска), Новара (Италија) и Потсдам (Немачка), шампионкама Србије су потребна најмање два сета у реванш мечу, који је на програму у уторак од 20 часова у дворани СЦ Вождовац на Бањици.

Први сет је донео изједначену игру, али и стрпљивију партију Црвене звезде у завршници. Од резултата 21:21, Калцит је направио три грешке и знатно олакшао посао нашим дамама да дођу до вођства од 1:0 (25:21). Сјајно је у првом периоду играо примачки тандем Ана Живојиновић – Јелена Стојић, који је у збиру освојио 10 поена.

Улазак у игру Таре Таубнер у завршници првог периода, донео је пуно тога доброг Звезди у наставку меча. Млади коректор шампионки Србије у другом сету освојила је пет поена, колико и Јелена Стојић, што је било довољно за дуплирање вођства – 2:0 (25:19). Дисциплиноване су биле Београђанке у овом периоду, а импоновала је њихова игра у одбрани.

Помало неочекивано, Звезда је потпуно стала у трећем сету. Прво су домаће одиграле неколико сјајних поена, а онда су црвено-беле почеле да греше. На крају су Београђанке са десет поклоњених поена ривалу, остале на само 13 поена, уз напад од само 19 одсто.

Деловало је да ће Звезда после агресивног почетка четвртог сета и вођства 14:8, релативно лако доћи до победе вредне три бода. Међутуим, у другој половини овог периода игре, уследио је жесток одговор Словенки, које су чврстим блоком и квалитетним контранападом дошле до изједначења (18:18), што је био почетак праве драме у дворани у Камнику.

Дуго се играло поен за поен, Звезда је водила 23:22, али су до прве сет лопте дошле Словенке – 24:23. Ипак, из тешке позиције, поентирала је капитен Ана Живојиновић за 24:24, а онда су стигле и две везане грешке Анђелке Радишковић у нападу, што је екипи Ратка Павличевића донело победу – 3:1 (26:24).

Јелена Стојић са 15 поена, била је најефикаснија у табору црвено-белих, а пратиле су је Тара Таубнер и Ана Живојиновић са по 12. У екипи Калцита, Маша Пуцељ је освојила 20 поена, а Анђелка Радишковић 16.

Јелена Стојић, заслужено је понела признање МВП меча, а после изузетно напорног дуела са Словенкама, имала и разлога за задовољство.

Честитам мојој екипи на сјајној и борбеној утакмици. Није било једноставно играти у Словенији, јер је публика доста учествовала у мечу.Ипак, успеле смо да се изборимо са тим. Дошле смо до максимална три бода. Надам се да ћемо и у Београду играти овако и остварити још једну максималну победу – рекла је Јелена Стојић.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде није скривао радост после још једног успешног наступа његове екипе у квалификацијама Лиге шампиона.

Честитам девојкама на победи.Ово је тек једна корак који смо направили у мечу са Калцитом, али је изузетно значајан. Поносни смо и задовољни што смо на овако врућем терену имали стрпљења и живаца да утакмицу приведемо крају како смо желели и направимо најбољи могући резултат – рекао је Павличевић.

The post Звезда славила у Камнику, у уторак напад на Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment