Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Јовановић: Нашли смо решење на тешком терену доброг противника

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Игокеу у оквиру петог кола АБА лиге са 76:70 и тако су тако стигли до четвртог тријумфа у сезони.

Податак који је до синоћ био неугодан за све којима је црвено-бела боја у срцу је и тај да наштим није забележио победу у последња три дуела у Лакташима.

Због тога, и чињенице да су црвено-бели у петак одиграли тешку утакмицу са Бајерном, ова победа добија на значају.

Тренер Црвене звезде Владимир Јовановић имао је разлога за задовољство након нових бодова:

Честитам играчима на веома важној победи. Знали смо да на овом терену већ неколико утакмица нисмо одиграли добро и славили. Имали смо то на уму и искористили као додатни мотив. Видело се да смо пре три дана имали напорну утакмицу у Евролиги, али изнели смо утакмицу до краја против квалитетног противника. Нашли решења да победимо. Знали смо да треба да зауставимо њихов шут за три поена. Имали смо проблема са пик ен ролом у одбрани и то морамо да поправимо. У нападу такође, Игокеа је незгодан противник, стално мења одбрану и на неке ствари нисмо добро одговорили. Зна се да Игокеа има добру екипу, тренер већ дуго у систему и знају шта желе у одбрани и нападу и утолико ми је драже што смо остварили важну победу. Игокеи желим сву срећу у настакву првенства – рекао је Јовановић и додао:

Свака победа значи на пољу самопоуздања и остваривања амбиција које су јасне. Било је грешака које морамо да исправљамо, анализирамо. Лакше је радити и припремати се када се победи – рекао је тренер цврено-белих.

Екипа се вратила у Београд у уторак у раним јутарњим часовима, а уторак ће бити слободан дан. Већ у среду заједно са нашим фудбалерима које очекује пресудни меч у ЛЕ, чартер летом у 11.30 екипа путује у Монако на утамицу 6.кола ЕЛ (петак 21ч).

The post Јовановић: Нашли смо решење на тешком терену доброг противника appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment