Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мијатовић међу најмлађим дебитантима у Европи

Црвена звезда улаже велике ресурсе у развој младих талената, а потврда тога јесте и нови бисер нашег првог тима – Јован Мијатовић, који из меча у меч показује зашто се са свега 17 година нашао у одабраном друштву.

Нема сумње да ће Јован Мијатовић вечно памтити утакмицу против Ференцвароша у Будимпешти, када је забележио прве минуте у дресу првог тима. Ушао је тада талентовани нападач у игру у 81. минуту, а мало је недостајало да деби у дресу вољеног клуба крунише поготком.

Његов деби на међународној сцени има још већу важност када се узме у обзир податак да је Мијатовић са пуних 17 година, три месеца и два дана постао пети најмлађи фудбалер нашег клуба који је заиграо у европским такмичењима. Тако је престигао фудбалске велилчине као што су Митар Мркела, Перица Огњеновић, Зоран Филиповић, Бошко Ђуровски…

Ипак, популарни Бекам се нашао у врху и по још једном параметру. Када је реч о лигама „петице“, Лиги шампиона и Лиги Европе, Мијатовић је постао осми најмлађи фудбалер који се нашао на терену ове сезоне. Тако је престигао младу наду минхенског Бјаерна – Матијаса Тела, као и бисера Хофенхајма – Тома Бишофа.

Показао је Мијатовић партијама у Лиги шампиона за младе да је велики таленат, а да Црвена звезда не мора да брине за своју будућност потврдио је и на утакмици против Колубаре, када је забележио асистенцију и на терену провео свих 90 минута, као један од истакнутијих актера меча.

ЛИСТА НАЈМЛАЂИХ ИГРАЧА У ЛИГАМА „ПЕТИЦЕ“, ЛИГИ ШАМПИОНА И ЛИГИ ЕВРОПЕ ОВЕ СЕЗОНЕ:

1.Енванери (Арсенал) – 15 година, пет месеци и 28 дана
2.Заир-Емери (ПСЖ) – 16 година, четири месеца и 29 дана
3.Јоро (Лил) – 16 година, девет месеци и 13 дана
4.Ванер (Бајерн) – 16 година, девет месеци и 19 дана
5. Барџи (Копенхаген) – 16 година, 11 месеци и 10 дана
6.Дуе (Рен) – 17 година, два месеца и четири дана
7.Рока (Ђирона) – 17 година, два месеца и 19 дана
8. Мијатовић (Црвена звезда) – 17 година, три месеца и два дана
9. Тел – (Бајерн) – 17 година, три месеца и девет дана
10. Бишоф (Хофенхајм) – 17 година, три месеца и 24 дана

The post Мијатовић међу најмлађим дебитантима у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment