Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Звездина недеља борбе против рака дојке

Месец октобар је сваке године у календару Светске здравствене организације и месец борбе против рака дојке. Тој борби прикључили смо се и ми, кроз розе недељу за нама, када смо на утакмицама са ФМП-ом и Бајерном послали важну поруку. Самим тим и отворено позвали и остале спортске клубове да ураде исто.

Борба чији је симбол и розе боја и због које су мрежице на нашим кошевима у понедељак биле обојене у ту боју, није само у рукама жена, мајки, супруга, сестара, баки, свих жена које се боре против ове болести – већ је то борба свих нас и читавог друштва!

Бројке су забрињавајуће – Канцер дојке представлја водећи узрок оболевања и умирања од малигних болести у женској популацији широм света. Према подацима Светске здравствене организације (СЗО), у свету се годишње региструје око 2.260.000 оболелих жена, док од исте болести сваке године умре преко пола милиона њих!

Више о овом јако важној теми говориле су Весна Бонџић испред организације “Женски центар Милица”, Настасја Недимовић познатија као цанцер.инфлуенцер на Инстаграму, са причом која заиста инспирише, као и Горица Илишковић испред удружења “Жена уз жену”.

Када чујете њихове речи, сигурно ћете покушати да утичете на своје најближе и околину, јер је ово борба свих нас!

The post Звездина недеља борбе против рака дојке appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment