Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звезда лако до шеснаестине финала ЦЕВ Купа

Одбојкаши Црвене звезде изборили су пласман у шеснаестину финала ЦЕВ купа, пошто су и у реванш мечу одиграном у дворани Спортског центра „Вождовац“ на Бањици, савладали Младост из Брчког, представника Босне и Херцеговине, резултатом 3:0, по сетовима 25:6, 25:14, 25:12.

Други меч између Црвене звезде и Младости трајао је само 50 минута. У првом сету, гости су освојили свега шест поена, а кад је домаћин добио и други сет, било је јасно да иде у наредну рунду.

И без тројице најискуснијих играча, Александра Околића, Милана Пепића и Душана Јовића, Београђани су били прејак ривал за госте из Брчког.

У екипи Црвене звезде, 21-годишњи коректор Душан Николић освојио је 19 поена, док су Чедомир Станковић и Лазар Копривица додали по седам. Код гостију, екипе Младости, Алдино Ахбар је освојио седам поена.

Остварили смо очекивану победу, прилично убедљиву, јер су они на овај меч дошли са младим саставом, доста млађим од нашег. Опет, драго ми је што су и код нас сви играчи добили шансу. Начинили смо први корак у Европи, то је нешто ново и за мене, јер је ово био мој европски деби – рекао је Душан Николић, млади коректор Црвене звезде.

Први тренер Младости Бранко Мишић, који је на мечу у Београду, уступио клупу првом асистенту Мирзи Кесеровићу, после меча је рекао.

– Знали смо да ове сезоне нећемо играти неку значајнију улогу у европским куповима, због великих финансијских проблема у клубу. Ипак, драго ми је што су ови млади момци добили прилику да одиграју четири меча, како у Лиги шампиона, тако и у ЦЕВ купу. Црвена звезда је рутински добила овај меч, а пошто смо поред ривалства и велики пријатељи, искористио бих прилику да им пожелим пуно среће у наставку такмичења.

Београђани ће у наредној рунди ЦЕВ купа играти против представника Финске, екипе Сало Волеј Куопио, а мечеви су на програму 8. и 16. новембра.

The post Звезда лако до шеснаестине финала ЦЕВ Купа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment