Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Знам Звезду, свестан сам одговорности и обавеза

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана промоција новог тренера Црвене звезде – Милоша Милојевића. Уговор је потписан до краја текуће сезоне и аутоматски ће бити продужен на још годину дана у случају да Милојевић освоји титулу.

Хвала руководству и свима који су веровали у мене. Желим да се захвалим и Дејану Станковићу који је учинио три јако битне ствари за мене, наравно учинио их је много више, али ове желим да нагласим. Прва је та да ме је довео у стручни штаб и представио српској јавности, затим је људски разумео да хоћу да будем главни тренер и на крају сада кад је он подржао руководство да ме позову и био укључен у мој долазак. Не умањујем сав добар посао који је урадио, јер ми је оставио сјајну групу и желим му све најбоље на људском и професионалном плану – почео је Милојевић.

Као Звездино дете, свестан је Милојевић свега што величина клуба носи са собом.

– За мене је позив Звезде част. Поносан сам што сам овде и знам каква је одговорност. Тренутак не могу да бирам, такав је какав је, неки кажу да је тежак, али имамо плус седам у односу на вечитог ривала и утакмицу са Јавором вечерас од 20 часова и 30 минута, а потом и дерби у среду. Идемо корак по корак, али свестан сам каква је одговорност и које су обавезе. Пробаћемо да се такмичимо са свима и да доминирамо у лиги као што јесмо. Што се тиче групне фазе Лиге Европе, као што је рекао и наш генерални директор Звездан Терзић, личи на групу Лиге шампиона, а ми смо хтели да будемо тамо. Тако да, Звезда не сме да уступи ниједан корак, каква год да је група. Није лако, али знам себе и знам да ништа у животу нисам постизао лако, тако да верујем да ће бити тешке утакмице на свим фронтовима. Познајем екипу, верујем им, сигуран сам у добру сарадњу, а да сумњам у квалитет не бих седео овде. Верујем и у добру сарадњу са медијима, такође.

Говорио је Милојевић и о томе како ће изгледати његов стручни штаб, мада имена још увек нису позната.

– Што се тиче недостатака, више бих волео да то интерно са групом решим, а не да нас „офирам“ пред Јавором вечерас или наредним противницима. Што се помоћника тиче, радимо на томе, радимо на два имена. Милијаш остаје у стручном штабу, тражимо првог помоћника, кондиционог и тренера голмана. Требају нам стручњаци и људи који схватају обавезу и одговорност рада у Звезди, али кључно је да буду добре особе.

Појачања су увек актуелна тема.

Када је реч о појачањима, морам да сачекам мало, јер је фокус на утакмици против Јавора. Наравно, разговарао сам са спортским сектором, скаутима, спортским директором и радимо на тим питањима. Не волим да доносим одлуке у паници, играчким кадром сам презадовољан, али постоји простор за напредак. Играчи морају да схвате да је нови почетак тежак и да ми покажу да више желе да играју него што ја желим да им дам шансу. Задовољан сам тимом, али видећу кроз разговоре са спортским директором да усагласимо све неопходно у најскоријем року. Немамо пуно времена, али некад је боље и да се не реагује пребрзо и остане миран, него да се доносе исхитрене одлуке. Што се Охија тиче, он је ту, сви који су ту, рачунам на њих. Ако дође понуда коју клуб не може да одбије, то је већ ствар клуба – рекао је Милојевић.

The post Милојевић: Знам Звезду, свестан сам одговорности и обавеза appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment