Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петорка као Џајић, Шекуларац и Милијаш

Освајањем 33. шампионске титуле, чак пет фудбалера изједначило се са легендама Црвене звезде – Драганом Џајићем, Драгославом Шекуларцем и Ненадом Милијашем, који су пет пута били прваци државе са нашим клубом, док је још увек испред њих чувени Рајко Митић који је то учинио у шест наврата. Капитен Милан Борјан, Милан Родић, Марко Гобељић, Славољуб Срнић и Ел Фарду Бен, свакако су уз Милијаша, најтрофејнији фудбалери Црвене звезде од распада Југославије, а гледајући целокупну историју, стали су раме уз раме и са Џајићем и Шекуларцем.

Важна победа против Вождовца у последњем колу националног првенства остаће заувек у памћењу петорици наших првотимаца, који су се изузетним достигнућима златним словима уписали у историју црвено-белих. Колико је ова генерација доминантна довољно говори и чињеница да ова петорка има титулу више од истинске легенде и четврте Звездине звезде – Владимира Петровића Пижона.

Црвено-бели дрес први је задужио десни бек наше екипе – Марко Гобељић. Он је дебитовао на мечу против Флоријане у квалификацијама за Лигу Европе, а за вољени клуб је наступио укупно 168 утакмица, а уз то уписао и девет погодака и 19 асистенција.

Капитен нашег клуба Милан Борјан, стигао је у Црвену звезду у јулу 2017. године, а данас важи за најупечатљивијег играча који наступа за наш клуб. У вољеном клубу је до сада забележио укупно 227 мечева, а на чак 111 успео је да сачува своју мрежу. На утакмици против Вождовца, Борјан је ушао у историју Црвене звезде по још једном параметру, постигао је трећи гол наше екипе након што је успешно реализовао једанаестерац, и тако постао један од ретких чувара мреже којима је то пошло за руком.

Стандардни леви бек Милан Родић, задужио је црвено-бели дрес у исто време када је то учинио и Борјан. Дебитовао је у победи над Спартом из Прага, а до сада је уписао 196 утакмица и уз то постигао 11 голова и забележио 26 асистенција. Ушао је у срца навијача као један од најстандарднијих и најборбенијих фудбалера у нашој екипи.

Репрезентативац Коморских острва – Ел Фарду Бен, дошао је у клуб шест месеци након наведене тројице. До сада је у Звездином дресу одиграо 181 меч, а са 81 постигнутим поготком нашао се на вечној листи стрелаца Црвене звезде. Поред тога, Бен се златним словима уписао у историју нашег клуба као најбољи инострани стрелац.

Дете Црвене звезде – Славољуб Срнић, ушао је у срца армије заљубљеника у црвено-беле боје, као један од најборбенијих и најпожртвованијих фудбалера. Поред наступа у млађим категоријама, Срнић је дрес вољеног клуба облачио у неколико наврата, а укупно је забележио 183 наступа и уз то постигао 22 гола, а забележио је и 24 асистенције.

Наши првотимци из године у годину бележе фантастичне успехе и пишу историју нашег клуба златним словима, а верујемо да ће тако наставити и убудуће, те да ће се наредне године изједначити и са Чика Рајком.

The post Петорка као Џајић, Шекуларац и Милијаш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мај 30, 2022 at 21:08

HAHAHA..ZAMISLITE SRNIĆ I GOBELJIĆ DA SE POREDE SA ŠEKIJEM,DZAJOM,MITIĆEM…PA OVO VREDJA INTELIGENCIJU

Reply

Leave a Comment