Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда на корак до циља! 2:0

Црвено-бели су на корак од циља! У утакмици препуној нервозе, преокрета и која није могла да прође без комплетне драме Црвена звезда је савладала вечитог ривала Партизан Нис резултатом 85:81.

Све што носи вечити дерби поготово оволике важности могло је да се види у дворани ‘’Александар Николић’. Међутим, Црвена звезда је била снажнији, чвршћи и смиренији тим у завршници.Борбеност до крајњих граница је награђена великом победом која је практично довела изабранике Дејана Радоњића до две меч лопте које ће покушати да материјализују пред Партизановом публиком.

Брилијантну утакмицу одиграо је Никола Калинић који је меч завршио са 25 поена од којих је много било невероватно важних. Пратио га је Лука Митровић са 14 кошева укључујући и онај који је одлучио дефинитивно питање победника. Двоцифрен је био Никола Ивановић са 12, као и Остин Холинс са 11 кошева.

Играло се од почетка у брзом ритму, а нешто бољи су били гости који су у уводним минутима имали предност (5:9). Уследила је фуриозна серија црвено-белих! Погодио је Никола Калинић тројку, надовезао се Холинс, фантастичну ролу имао је Кузмић који је за кратко време стигао до шест поена. Ипак, о игри Црвене звезде најбоље је сведочио потез сјајног Стефана Лазаревића који је практично ухватио офанзивни скок преко Зека Ледеја. То је Црвена звезда, фантатична и борбена у свом пуном сјају! У таквим околностима није изостала и серија 14:0 и прво двоцифрено вођство (19:9).

Наставили су црвено-бели у добром ритму и чували предност. Искусни играчи Партизана са евролигашким искуством успевали су да задрже разлику да не буде још већа. Међутим, Звезда је била та која се питала. Добар проток лопте у нападу је омогућио велики број отворених шутева, а изабраници Дејана Радоњића су то знали да искористе. Након прве четвртине имали су и 11 поена предности на свом конту (29:18), а предност је чувана и у наставку.

Пришао је Партизан у једном тренутку на шест поена заостатка, али је тада битне поене пронашао Лука Митровић показавши свој таленат у пуном сјају у дуелу са Матиасом Лесором. Уследили су кошеви Калинића и Ивановића и Црвена звезда се поново нашла на ‘’плус 12’’ на мање од три минута до краја друге четвртине (45:33). Међутим, уз неколико спорних судијских одлука гости су путем линије пенала претежно направили серију 7:0 и пришли на пет поена заостатка. Важне поене постигао је Никола Ивановић који је поставио и резултат на полувремену утакмице – 47:40.

У наставку је виђена велика борба, обе екипе су имале своје шансе. Црвено-бели да стекну значајнију разлику, а Партизан да се врати у меч. Међутим, важност меча се осећала. У битним тренуцима одговорност је код Црвене звезде преузео капитен Лазић који је сјајном тројком одбио налет ривала. Већ у следећем нападу је Лука Митровић поентирао за повратак на двоцифрену разлику – 62:52. Зек Ледеј је једним слободним бацањем смањио разлику пред последњих десет минута (62:53).

Почетак је припао гостима. Серијом 15:4 Партизан је дошао до првог вођства после дуго времена (66:68). Изразито битну тројку тада је погодио Никола Калинић (69:68), узвратио је искусни Ледеј, али је поново тројку погодио сјајни Калинић (72:71). Уследила је велика борба, а прави делиријум у хали изазвао је Остин Холинс невероватним закуцавањем. Завршио је Матијас Лесор како се популарно каже на постеру – 76:73. Нова изврсна одбрана потпомогнута хуком са трибина навела је Зека Ледеја да изгуби лопту. Лука Митровић је потом погодио карактеристичан шут и црвено-бели су стекли пет поена предности (78:73) на нешто мање од три минута пре краја утакмице.

Уследила је пенал завршница у којој су смиренији били кошаркаши Црвене звезде, а кош одлуке дело је био Луке Митровића који је по свему виђеном такву улогу и заслужио.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 85:81 (29:18, 18:22, 15:13, 23:28)

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

“Обистинило се каква нас утакмица очекује и оно што сам рекао у најави меча, Партизан је био другачији. Могли смо и боље да реагујемо да валоризујемо одбрану кроз паметнији напад, што није било ни мало лако против одличног Партизана. Када је било потребно били смо нешто мирнији, успели смо да нађемо добра решења и дођемо до 2-0 што нам је била жеља”.

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 6 (8ас), Давидовац, Митровић 14 (6ск), Лазић 3, Калинић 25, Добрић 8, Холинс 11, Ивановић 12, Марковић, Вајт, Кузмић 6.

Извор: сајт КК црвена звезда

Повезане вести

2 comments

Андра мај 30, 2022 at 15:53

БРАВО ЗВЕЗДО!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 30, 2022 at 10:55

bravo majstori..vise od pola posla je uradjeno

Reply

Leave a Comment