Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Белодедић: Актуелни успеси у рангу са Баријем

„Либеро“ – позиција која у данашњем фудбалу не постоји, али се односи на играча који практично стоји испред голмана, иза штопера и који има основни задатак да „покрива“ оба централна дефанзивца и да игра и лево и десно. Прва и највећа помисао на ту позицију је Миодраг Белодедић, освајач Купа европских шампиона са Црвеном звездом пре 31 године, човек који је у тандему са Илијом Најдоским био „ноћна мора“ свих европских и светских нападача тог времена!

Увек сам се трудио да играм своју игру, али сам морао да будем опрезан, баш због те позиције. Нисам смео да уклизавам, јер сам играо преблизу шесанестерца и сваки прекршај је прекид и прилика за противника. Било је много опасно, тако да сам морао да чекам, блокирам, размишљам… – почео је Белодедић.

Пут до финала Купа европских шампиона био је и више него узбудљив.

– Тешко је објаснити тај пут. Та чудна утакмица против Грасхоперса, после Динамо, Бајерн. Необјашњива грешка голмана и одбране. У финалу нисмо успели да се офанзивно наметнемо, али смо играли нашу игру. На нама у одбрани је било да дистрибуирамо лопту Југовићу, а онда даље он да је дели, док ми практично нисмо ни гледали шта ће да ураде нападачи, већ смо се враћали назад. У случају да се изгуби лопта, да је поново освојимо и кренемо у нови напад.

Сигуран је био са беле тачке у чувеној пенал серији против Марсеја коју смо решили у нашу корист резултатом 5:3.

– Нисам толико често шутирао пенале, поготово у Румунији. У Србији већ и јесам, али тад је било да уколико је нерешен резултат у првенству, шутирају се пенали, тако да ми је и то помогло. На крају, сви смо погодили са беле тачке…

Посебан однос су навијачи имали према Белодедићу.

– Стално сам слушао северну трибину и Делије. Љупко је некад знао да нам каже: „Станите и чујте ово“, а ми се окренемо ка трибини, док срце хоће да искочи. Звезда је за мене заиста била и остала позитивна емоција.

Данас је и он сам навијач Црвене звезде и помно прати све успехе које постижемо.

Срећан сам кад видим да Звезди добро иде, поготово у Европи. Звезда треба ту да буде стално, ту јој је место. Данас је фудбал другачији, практично кад се уђе у групну фазу, то је у рангу Баријевског успеха – подвукао је Белодедић.

The post Белодедић: Актуелни успеси у рангу са Баријем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment