Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Немилосрдни кадети

Сигурни су били кадети Црвене звезде које са клупе предводи Слађан Николић у оквиру 26. кола првенства и савладали екипу Спартака на гостујућем терену резултатом 7:1. Питање победника било је решено већ у првом полувремену када су погађали Јован Мијатовић, Алексеј Вукичевић са беле тачке и Јован Шљивић, а ни у наставку игре се није стало са голеадом. Незаустављив је данас био Стефан Миладиновић и два пута погодио мрежу ривала, голгетерски салдо поправио је најефикаснији играч Кадетске лиге Србије – Матеја Бубањ, а „џокер“ Вељко Димитријевић је ставио тачку на меч.

Спартак – Црвена звезда 1:7 (0:3)

Судија: Данило Николић.

Стрелци: А. Башић-Палковић у 80. минуту за Спартак, а Мијатовић у 6, Вукичевић у 14. (из једанаестерца), Шљивић у 31, Миладиновић у 49. и 62, Бубањ у 61. и Димитријевић у 70. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Адамовић (Спартак).

Спартак: Страјнић, Ћук, Гајић (од 36. Војновић), Адамовић, Радосављевић, Вујић (од 46. Новаковић), Коларић, Грбић (од 46. Павловић), Станковић (од 76. А. Башић-Палковић), Ф. Башић-Палковић (од 60. Килибарда), Будинчевић.

Црвена звезда: Драшкић, Недељковић, Вукичевић, Ђокић, Стојсављевић (од 77. Илић), Л. Ђурић (од 69. Каришик), Цветковић, Шљивић, Миладиновић (од 69. Димитријевић), Мијатовић (од 77. Николић), Бубањ (од 69. Дрео).

Расположени за меч били су пулени Слађана Николића од момента кад се „бубамара“ закотрљала са центра. Одлична акција из шестог минута и продор Шљивића по левом боку, те правовремен пас у петерац за Јована Мијатовића који је погодио празну мрежу, само су најавили инспирисаност наших бисера. Дриблао је Бубањ у 14. минуту када га је дефанзивац домаћих фаулирао, а одговорност је преузео Алексеј Вукичевић и рутински реализовао пенал, у свом стилу.

Могао је Миладиновић после несмотрености домаћих у одбрани да већ у 20. минуту практично реши питање победника, али је Страјнић прочитао намеру нашег брзоногог офанзивца. Наставио је да прети Миладиновић, па се и седам минута касније сјајно убацио иза леђа одбране и послао оштру лопту, која је за разлику од првог гола када је извршена слична акција, само протутњала кроз петерац домаћих. Ипак, у 31. минуту се брзина Миладиновића исплатила. Добио је лопту на 25 метара од гола по десном боку и са неколико дриблинга успео да готово читаву одбрану Спартака остави иза себе, након чега је одиграо повратни пас, а на правом месту је чекао Јован Шљивић и са десетак метара погодио гол.

Бубњево истрчавање пред голмана и интервенција дефанзивца домаћих у последњем тренутку, фантастична шанса Миладиновића када је гађао тик поред гола, два добра ударца Мијатовића, као и зицер Шљивића када се Страјнић истакао – све то се дешавало до краја првог полувремена, па је утисак да су наши бисери могли и са убедљивијом разликом да оду на петнаестоминутни одмор.

Нерешива енигма за домаће био је Стефан Миладиновић који се уписао у стрелце у 49. минуту. Одлично га је упослио Шљивић, брзоноги офанзивац је одлично истрчао, нашао се пред Страјнићем и „боцнуо“ лопту у даљи угао за нову радост наших бисера. Минут касније је и Мијатовић имао одличну прилику, али је погодио само спољни део мреже, искоса са леве стране. Најлепши потез на мечу виђен је у 58. минуту када је Бубањ петом предриблао Будинчевића и измамио аплаузе свих присутних на трибинама стадиона у Суботици, али је Страјнић уписао још једну одбрану. Ипак, два минута касније, у стрелце се уписао и први голгетер Кадетске лиге Србије – Матеја Бубањ. Поново је све кренуло од Миладиновића који је послао добру дијагоналу за Бубња, а он у пуном трку прихватио лопту и „слабијом“, левом ногом погодио ближи угао Страјнићевог гола.

Нису се овде зауставили наши бисери, а у 62. минуту је поново Миладиновић побегао чуварима по десном боку после додавања Ђурића, и рутински матирао Страјнића добрим ударцем. Талентованом Вељку Димитријевићу је било довољно тридесетак секунди да се по уласку на терен упише у стрелце. Сјајно је прошао Стојсављевић по левој страни, одиграо оштру лопту у петерац, где је правовремено уклизао Димитријевић и погодио у 70. минуту. Почасни гол за домаћина у 80. минуту постигао је Башић-Палковић.

The post Немилосрдни кадети appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment