Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи кадети освојили Абу Даби

Селекција млађих кадета Црвене звезде која важи за једну од најталентованијих у Омладинској школи суверено је освојила турнир „Банијас“ и то на фантастичан начин, јер су у финалу пулени Уроша Урошевића савладали екипу Ал Вахде резултатом 6:1.

Блистао је млади Михајло Катанић са два поготка ком је и припала награда за најбољег играча финала, а оно што је обележило утакмицу је мајсторски погодак Андреја Петровића из корнера. У стрелце су се још уписали Лазић, Стојановић и Бубњевић.

Иако је резултат био убедљив, није баш било тако лако. Утисак је да смо тек после другог гола успели да их „преломимо“ и одведемо утакмицу у смеру у који смо желели. Читав турнир је било велико искуство за нас, много добрих утакмица, сјајни услови и срећни смо што смо имали прилику да учествујемо и освојимо. Индивидуална награда ми прија, поготово јер је реч о финалу, али не бих се осећао испуњено да нисмо победили, овако је све у најбољем реду. Сад се окрећемо обавезама у првенству, јер већ за викенд имамо утакмицу са Вождовцем и циљ је да победимо све до краја сезоне – подвукао је Катанић, фудбалер који се одлично сналази на свим офанзивним позицијама.

После лошег старта и пораза од Ал Аина од 4:1, ређале су се победе у групи против Ал Хилала (6:0) и Банијаса (4:0), да би у полуфиналу „пао“ представник Туниса – Етоал Сахел (1:0). После сваког меча су се десила и индивидуална признања за најбољег актера сусрета, а осим Катанића који је ту ласкаву титулу понео у финалу, награђивани су и: Душан Жагар, Андрија Максимовић и Вељко Милосављевић. И не само то, за најбољег голмана читавог турнира проглашен је Вук Драшкић који је недавно дебитовао и за нашу кадетску селекцију и фантастично бранио.

На турниру су наступали: Вук Драшкић, Стефан Максимовић, Матеја Остојић, Вељко Милосављевић, Виктор Стојановић, Лука Бубњевић, Урош Илић, Андреј Младеновић, Андреј Петровић, Андрија Максимовић, Огњен Милошевић, Џејсон Пан, Душан Жагар, Михајло Катанић, Огњен Мишић, Далибор Лазић и Дарије Маркочевић.

ГРУПНА ФАЗА:

Ал Аин – Црвена звезда 4:1 (Максимовић)

Ал Хилал – Црвена звезда 0:6 (Жагар, Жагар, Бубњевић, Милошевић, Максимовић, Маркочевић)

Банијас – Црвена звезда 0:4 (Максимовић, Младеновић, Катанић, Џејсон)

ПОЛУФИНАЛЕ: Етоал Сахел – Црвена звезда 0:1 (Илић)

ФИНАЛЕ: Ал Вахда – Црвена звезда 1:6 (Катанић, Катанић, Петровић, Стојановић, Лазић, Бубњевић)

The post Иза југа Маракане – Млађи кадети освојили Абу Даби appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment